Hlavní obsah

Kladenští hokejisté zahájili přípravu i s Procházkou, který dosud nemá smlouvu

KLADNO

Hokejisté Kladna v pondělí zahájili přípravu na ledě na nový ročník extraligy i s útočníkem Martinem Procházkou. Osmatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana a čtyřnásobný mistr světa se sice nedohodl s klubem na prodloužení smlouvy, ale bude se o kontrakt ucházet v přípravě. Nově se hlásil i útočník Jindřich Kotrla z Českých Budějovic a za týden se zapojí do přípravy Kladna kanadský útočník Tyler Harrison, který strávil uplynulých pět let v celku York University v soutěži CIS.

Článek

Ještě bez kanadské akvizice měl dnes trenér Otakar Vejvoda na startu další fáze letní přípravy po dovolené 31 hráčů. "Oproti přípravě na suchu jsou s námi nově Jindra Kotrla a Martin Procházka," řek Vejvoda. Kotrlovi na konci července vyprší smlouva s českobudějovickým Mountfieldem, kde bývalý hráč Litvínova, Karlových Varů a Sparty působil posledních pět let.

Martin Procházka se po uplynulé sezoně nedohodl s Kladnem na prodloužení kontraktu. Vyhlášený kanonýr prožil nevydařený rok, trápila jej zranění a ve 40 zápasech včetně skupiny o udržení nasbíral jen tři branky a čtyři asistence. Na začátku května nepřistoupil na nabídku smlouvy se sníženým základním platem, chystal se hledat jiné angažmá, ale nakonec se rozhodl začít přípravu s Kladnem.

Již dříve do Kladna zamířil obránci Jiří Drtina ze Slavie, z Kingstonu ze zámořské juniorské OHL se vrátil Jaroslav Kružík, ze Sparty přišel útočník Martin Látal a z Nižného Novgorodu brankář Martin Falter.

Naopak obránce František Kaberle zamířil do Pardubic, gólman Miroslav Kopřiva odešel do Slavie, kam se vrátil i útočník Daniel Branda. Další zadák Marek Trončinský přestoupil do Liberce, bek Petr Mudroch a útočník Tomáš Horna zvolili prvoligový Chomutov. V Ústí nad Labem budou hrát forvardi Richard Diviš a Marek Čurilla a do Košic se vydal Martin Frolík.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články