Hlavní obsah

Hokejový matador Král jde na rok do polského Jastrzebie. Má to blízko domů

JASTRZEBIE

Hokejový útočník Richard Král se stal posilou polského klubu GKS Jastrzebie. Čtyřicetiletý centr, jenž se v létě rozešel s Mladou Boleslaví, podepsal s ambiciózním celkem roční kontrakt. Informoval o tom oficiální web polského klubu. Králův transfer se ihned stal hitem polského přestupního trhu. Dvojnásobný vítěz kanadského bodování extraligy do Jastrzebie zamířil především proto, že na stadion to ze své třinecké rezidence má jen pár desítek kilometrů.

Článek

"Lokalita sehrála velkou roli. Chtěl jsem už hrát někde poblíž domova a ne třeba v Mladé Boleslavi nebo Plzni jako posledně. Do Jastrzebie to mám z Třince kousek," řekl na webu Král.

Pardubický odchovanec rozšířil českou enklávu v sestavě Orlů. Trenér Jiří Režnar ho v přípravě zatím zasadil do formace s bývalým mladoboleslavským spoluhráčem Petrem Lipinou. V kádru jsou také Patrik Rimmel a útočník Richard Bordowski.

Král sklízel největší individuální úspěchy kariéry v Třinci. V jeho barvách dvakrát vyhrál soutěž produktivity, získal s ním extraligové stříbro i bronz. Titul však ještě jako junior vybojoval v Pardubicích. Po deseti sezonách odešel z Třince do Zlína, odtud pak do Plzně a Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: