Hlavní obsah

Otec kapitána mužstva hodil na rozhodčího z tribuny koš

MILEVSKO

To tady snad ještě nebylo! Utkání II. hokejové ligy Milevsko-Kolín se nedohrálo, protože otec domácího kapitána Štycha hodil po konci druhé třetiny z více než dvoumetrové výšky na rozhodčího Svobodu železný odpadkový koš! Sudí zápas ihned pro inzultaci ukončil.

Foto: ČTK/Samuel Kubáni

Otec kapitána hokejového mužstva považoval výrok sudího za nekorektní. A tak mu dal košem... (ilustrační foto)

Článek

Co incidentu předcházelo? Viníka popudil výrok Svobody, který půl minuty před koncem druhé části vyloučil na každé straně jednoho hráče za rvačku, ale nepotrestal údajné předchozí vražení na hrazení, jehož se dopustil hokejista Kolína a které prý Svoboda navíc zdviženou rukou již avizoval. Hosté pak deset vteřin před sirénou zvýšili na 5:2.

"Pan Štych z tribuny rozhodčího předem varoval, že na něj ten koš hodí, ať se k němu nepřibližuje. On to však bral na lehkou váhu a šel do šatny," popsal Právu očitý svědek události. "A tak na něj Štych se slovy 'já tě zabiju' koš vrhl," dodal. Viník se později Svobodovi omluvil, ten se podrobil pro jistotu lékařské prohlídce a kauzu bude projednávat Sportovně-technická komise Českého svazu ledního hokeje.

Reklama

Související témata:
Milevsko