Hlavní obsah

Zažil fiasko dvacítky na MS. Teď je Jeřábek nadšený z nominace od Hadamczika

Obránce Jakub Jeřábek se stále ještě nevzpamatoval z premiérové nominace do hokejové reprezentace, ve které před Švédskými hrami dodatečně nahradil zraněného Miroslava Blaťáka. Kapitán dvacítky na letošním světovém šampionátu ve Spojených státech amerických bere pozvánku do seniorského národního týmu jako odměnu za současné výkony v Plzni a považuje ji za další velký krok v kariéře. Vděčný bude za každou minutu na ledě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Obránce Jakub Jeřábek.

Článek

"Pozvánku do reprezentace jsem vůbec nečekal. Už jen to, že jsem byl náhradníkem, pro mě bylo překvapením, ale s tím, že bych jel do Švédska, jsem vůbec nepočítal. Jsem rád, že to takhle dopadlo a je to pro mě velká čest," řekl Jeřábek.

Když se v neděli rozhodlo, že doplní český tým, zaplavily jeho mobil gratulace. "Bylo toho opravdu hodně. Samozřejmě mi blahopřála celá rodina, kamarádi, známí a taky spoluhráči v Plzni," uvedl Jeřábek.

Premiérovou pozvánku mu vynesly výkony v západočeském dresu a také povedené vystoupení na světovém šampionátu dvacetiletých, kde byl ač obránce nejproduktivnějším českým hráčem. "Beru to jako takovou odměnu za tu poslední část sezóny. Myslím, že je to odměna i pro spoluhráče v Plzni, vlastně pro celý plzeňský hokej. Bez kluků, s kterými tam hraju, bych tady vůbec nebyl," mínil Jeřábek.

Nejmladší hráč ve výběru

V devatenácti letech je suverénně nejmladším hráčem ve výběru Aloise Hadamczika, a tak bude ve Švédsku hlavně sbírat zkušenosti. "Pořád jsem z toho tak zaskočený, že v tuhle chvíli ani pořádně nevím, co od toho očekávat. Sám jsem na to zvědavý. Každopádně je to velký krok v mé kariéře a moc se na to těším," uvedl Jeřábek.

Dobře ví, že ho v reprezentačním dresu čeká o stupeň kvalitnější hokej, než jaký hrál doposud. "Tohle bude úplně něco jiného než doteď. Na dvacítkách se sice hraje rychlý hokej, ale tady jsou ti hráči chytřejší, vyzrálejší a zkušenější. V tom je asi ten největší rozdíl," porovnal.

Minimálně do úvodního čtvrtečního zápasu turnaje proti domácím Švédům od začátku nezasáhne, protože Hadamczik plánuje točit jen šest beků. "Budu rád za každou šanci, kterou dostanu, za každou minutu na ledě," dodal Jeřábek.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice