Hlavní obsah

Policie ve Varech rozhodne, zda obviní Dudu z napadení chodce

KARLOVY VARY

Karlovarská policie patrně už příští týden rozhodne, zda hokejistu Radka Dudu, podezřelého, že u přechodu napadl chodce a zbil ho, obviní z přečinu výtržnictví. Vyslechnuti jsou svědci, k dispozici má vyšetřovatel všechny důkazy. O dalším postupu rozhodne po jejich vyhodnocení.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radek Duda.

Článek

Kromě obvinění přichází v úvahu i to, že bude případ posouzen jako přestupek a předán k vyřízení radnici, anebo nemusí být řidič vůbec stíhán. Informoval o tom v pátek policejní mluvčí Pavel Valenta.

Incident se stal v karlovarské ulici 1. máje. Řidič terénního vozu BMW X6 tam podle policie napadl chodce, jehož na přechodu málem srazil. Když se prý uskakující muž o jeho vůz otřel, řidič zastavil, vystoupil a chodce začal bít. Třiašedesátiletý muž vedle poranění obličeje utrpěl šok a musel být ošetřen v nemocnici.

Napadený chodec oznámil, že k případu nebude poskytovat nikomu žádné informace až do doby, než bude vyšetřování uzavřeno. Vyjadřovat se k události nechce ani Duda.

Případ dotáhnou do konce, i kdyby poškozený nechtěl

Kriminalisté případ nadále vedou jako vyšetřování proti neznámému pachateli. Valenta dodal, že případ ale bude dotažen do konce, i kdyby napadený nechtěl. Odmítl tak spekulace, že by mohl být případ odložen nebo že se řidič s chodcem dohodne na případném odškodnění.

Podle Dudy staršího jeho syna vyprovokoval chodec, který mu údajně kopl do auta. "Vylítnul z auta, protože si myslel, že ho srazil," řekl Televizi Nova Pavel Duda s tím, že za synovu agresivní reakci při incidentu mohla jeho výbušná povaha.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko