Hlavní obsah

Krepse a Lukeše v nominaci hokejistů nahradili Mertl s Dlouhým

Dvě změny v nominaci na úvodní soustředění před MS, která začne v pondělí v Kravařích, musel udělat trenér českých hokejistů Alois Hadamczik. Ze zdravotních důvodů se omluvili útočníci Kamil Kreps z finského Kärpätu Oulu a František Lukeš z Litvínova. Místě nich byli povoláni nováček Tomáš Mertl z Českých Budějovic a Radek Dlouhý z Komety Brno.

Článek

Pětadvacetiletý Mertl, který nahradil Krepse, bude v kádru čtvrtým debutantem spolu s klubovým spoluhráčem brankářem Jakubem Kovářem, obráncem Davidem Štichem z Liberce a útočníkem Lukášem Pechem z Karlových Varů. Mertl je bronzovým medailistou z mistrovství světa osmnáctiletých z roku 2004. V této sezóně si v extralize připsal v 58 zápasech včetně play off 22 bodů za 10 gólů a 12 přihrávek, celkem v 299 zápasech zaznamenal 65 bodů za 34 branek a 31 asistencí.

Lukešovi zabránila v účasti na soustředění nemoc. "Bere antibiotika," řekl serveru hokej.cz manažer reprezentace Martin Loukota. Devětadvacetiletý Dlouhý má na kontě devět startů v národním týmu a jednu branku. Naposledy se v reprezentaci představil v dubnu 2005. V tomto ročníku extraligy si připsal v 49 utkáních včetně play out 12 bodů za devět tref a tři nahrávky.

Radek Dlouhý (vpravo) z Brnafoto: Právo/Michaela Říhová

Národní tým bude trénovat v Kravařích do pátku. Na začátku dalšího týdne se sejde v Praze a následovat budou první zápasy Euro Hockey Challenge. V pátek 1. dubna a o den později se čeští hokejisté utkají v Gjöviku s Norskem.

Reklama

Související témata: