Hlavní obsah

O start na MS bojují zatím tři Slováci z české extraligy

BRATISLAVA

Tři hráče z české extraligy zařadil trenér slovenské hokejové reprezentace Glen Hanlon do první, zatím patnáctičlenné nominace před MS, které se na přelomu dubna a května uskuteční v Bratislavě a Košicích. Pozvánku na první přípravný kemp dostali obránce Ivan Švarný z Litvínova a útočníci Rastislav Dej z Karlových Varů s Milanem Bartovičem z Liberce.

Foto: Petr Horník, Právo

Kanadský kouč Glen Hanlon na slovenské střídačce.

Článek

Hanlon do nominace zařadil jen krajánky z Kontinentální ligy, české extraligy a Finska. Nejvíce hráčů - jedenáct - pozval z KHL. Ve výběru nechybí útočník Miroslav Šatan nebo čtveřice opor Spartaku Moskva Ivan Baranka, Juraj Mikúš, Štefan Ružička a Branko Radivojevič. V kádru však zatím není žádný brankář.

"Mám za sebou těžké rozhodování. Při třech akcích v sezóně jsem si vytvořil komplexní obraz o hráčích. Díky jejich přístupu a nasazení jsem měl hodně možností pro složení týmu," uvedl Hanlon na oficiálních internetových stránkách slovenského svazu. "Velké procento ze současného týmu bude i v konečné nominaci na mistrovství," doplnil kanadský trenér.

Přípravu zahájí v Trenčíně

Slovenští hokejisté zahájí pětitýdenní přípravu na MS v neděli 27. března v Trenčíně. Postupně odehrají osm zápasů, jako první se utkají 1. a 2. dubna s Finskem. Hanlon potvrdil, že v týmu by měl být i útočník Jozef Stümpel, který již v KHL dohrál, ale dostal ještě volno. Pozvánku by měli dostat i hráči ze slovenské extraligy.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články