Hlavní obsah

Nový kouč Boleslavi Jeřábek: Hráči nejsou špatní, je to o jejich hlavách

MLADÁ BOLESLAV

Pokusit se zlepšit především nalomenou psychiku hráčů chce nový kouč hokejistů Mladé Boleslavi Vladimír Jeřábek, který nahradil odvolaného Miloše Holaně. Před zkušeným koučem, který tuto sezónu načínal na lavičce Brna, je jasný úkol - zachránit Středočechy v patrně již neodvratné baráži proti vítězi první ligy mezi elitou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kouč Boleslavi Vladimír Jeřábek.

Článek

Jeřábek ví, že ho nečeká snadný úkol. Tým, který poslal v průběhu ročníku ke dnu administrativní bodový odpočet kvůli chybným registracím, se nenachází v ideálním rozpoložení. A proti němu bude v baráži stát nabuzené mužstvo toužící po postupu. Jeřábek chce proto zapracovat hlavně na psychice hráčů.

"Ti hráči určitě nejsou špatní. Je to hlavně v jejich hlavách," řekl v rozhovoru pro klubový web. "Jde hlavně o to všechny je motivovat a přimět, aby neměli v hlavě nic jiného než záchranu. Není toho moc, co by se dalo nějak natrénovat nebo vyloženě změnit. Buďme realisté. Před námi je pouhý měsíc hokejového života, za který to musíme zvládnout," dodal Jeřábek.

Horší vzájemné zápasy s Kladnem

Ačkoliv definitivní ještě účast Bruslařského klubu v baráži není, dobře ví, že cokoliv jiného by se rovnalo většímu zázraku. "Jsme realisté. Umíme počítat a víme, jak to je. Není to devět bodů, ale vlastně deset a takhle bychom se na to mohli dívat z více úhlů pohledu," připomněl Jeřábek čtyři kola před koncem skupiny o udržení horší vzájemné zápasy s Kladnem. "Faktem prostě je, že se připravujeme na baráž," připustil Jeřábek.

Věří ovšem, že tu jeho noví svěřenci zvládnou a potvrdí rozdíl mezi extraligovým a prvoligovým týmem. "Jestli jsme lepší, musíme v prvé řadě dokázat na ledě. Nebude to jednoduché, ale já věřím, že to zvládneme. Horší by mohl být už jen pád a myslím, že můžu mluvit i za kluky, když řeknu, že uděláme všechno pro to, aby nebyl," ujistil Jeřábek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko zítra 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko zítra 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko