Hlavní obsah

Němec si užil dva týdny rodinu a pustil se do dalšího boje o MS

KRAVAŘE

Hokejový obránce Ondřej Němec bude bojovat o třetí účast na mistrovství světa za sebou. Šestadvacetiletý mistr světa z loňska z Kolína nad Rýnem vstoupil do kempu v Kravařích v dobrém rozpoložení. V Čerepovci totiž považovali klubovou sezónu díky postupu do play off za úspěšnou, po návratu z Ruska si dva týdny užíval rodinu a do přípravy jde s výzvou se opět poprat o šampionát.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ondřej Němec (vpravo) by si rád zlato zopakoval.

Článek

Hokejový obránce Ondřej Němec bude bojovat o třetí účast na mistrovství světa za sebou. Šestadvacetiletý mistr světa z loňska z Kolína nad Rýnem vstoupil do kempu v Kravařích v dobrém rozpoložení. V Čerepovci totiž považovali klubovou sezónu díky postupu do play off za úspěšnou, po návratu z Ruska si dva týdny užíval rodinu a do přípravy jde s výzvou se opět poprat o šampionát.

V roce 2009 pod Vladimírem Růžičkou na světovém šampionátu debutoval jako zástupce tehdy mistrovských Karlových Varů. Loni po propadu západočeského klubu na chvost tabulky byl v reprezentační přípravě od samého začátku stejně jako nyní, kdy se bude ucházet o místo pod staronovým koučem Aloisem Hadamczikem.

"Jdu do toho zase s pokorou, že budu bojovat o nominaci a uvidíme, jak to dopadne. Konečné mužstvo vybírá trenér a je to jen na něm. Já budu bojovat, abych se mohl do kádru dostat," řekl Němec.

Věří zase v dobrou partu

Do dlouhé přípravy reprezentace se třebíčský rodák, který do velkého hokeje vstoupil ve Vsetíně, těšil. "Loni jsem soustředění absolvoval taky skoro od začátku a tým se úžasně stmelil. Pak to v Německu vyústilo ve zlaté medaile. Šest týdnů je dlouhá doba, ale já věřím, že to půjde třeba tak jako loni a vytvoříme skvělou partu," prohlásil.

Národní tým čekají nově v přípravě zápasy Euro Hockey Challenge, po dvou zápasech v Norsku, v Bělorusku a doma s Litvínovem. Pro hráče širšího výběru je to šance se ukázat, než se bude nominace doplňovat o případné posily z NHL i opory ještě hrající v Evropě. "Člověk potřebuje zápasové zatížení a myslím si, že Euro Hockey Challenge je dobrá věc a bude to výborná konfrontace a příprava na mistrovství světa," myslí si Němec.

V utkáních navíc budou moci jednotliví kandidáti nominace trenéra Hadamczika upoutat. "Určitě. Jde o to všechny zápasy odehrát dobře. Věřím, že i trošku napravíme renomé, které bylo v Euro Hockey Tour. Já jsme byl na dvou turnajích a ty nebyly dobré," připomněl Němec vystoupení v listopadu na turnaji Karjala a v únoru na LG Hockey Games. "Věřím, že se to otočí, mužstvo se zase nastartuje na správnou vlnu a dopadne to třeba tak jako loni v Německu. To by chtěl každý. Hokej je nevyzpytatelný a budeme bojovat o co nejlepší výsledek."

Sezóna v Čerepovci byla úspěšná

Němec se po úspěšném šampionátu vydal na své první zahraniční angažmá. "Sezóna v Čerepovci byla úspěšná. Když jsem odlétal, tak jsem se bavil jak s vedením, tak i s trenéry. Mají zájem, abych tam působil dál. Je to příjemnější, když vím, kde budu hrát," prohlásil Němec k ročníku, v němž Severstal po vysněném postupu do play off vypadl v prvním kole s Atlantem Mytišči. S 12 góly byl Němec čtvrtým nejlepším střelcem týmu v sezóně. "Vždycky to může být trošku lepší, ale myslím, že ta sezóna byla dobrá. Škoda jen těch dvou turnajů, které jsem absolvoval s nároďákem, ty se prostě nepovedly."

Užíval si manželku a syna

Smířit se ale musel v Rusku s odloučením od rodiny. "Oni za mnou v Rusku třikrát byli, ale přeci jen vždycky přiletěli na dva týdny a pak na dva měsíce odletěli, takže jsme si teď dva týdny konečně jak manželku, tak malého, užíval plnými doušky," usmíval se Němec, že měl čas se věnovat manželce a ročnímu synovi Adamovi. Také se udržoval ve formě. "Po příletu jsem asi tři dny dobíjel baterky, pak jsme chodil s klukama ve Vsetíně, buď se starším dorostem nebo s juniory, abych byl na ledě a připravený," dodal Němec.

Reklama