Hlavní obsah

Bubny, vuvuzely a řehtačky budou na hokejovém MS zakázány

BRATISLAVA

Hokejoví fanoušci se při povzbuzování svých týmů na světovém šampionátu na Slovensku budou muset spoléhat hlavně na vlastní hlasivky. Do hal v Bratislavě a Košicích je totiž nevpustí s bubny nebo řehtačkami, které jsou tradiční součástí fandění na ligových zápasech.

Foto: ČFbU

Fanoušci budou muset zapomenout i na bubny

Článek

"Předpis Mezinárodní hokejové federace určuje, že nejsou povoleny žádné bubny, píšťalky. Nic, co vydává zvuk," řekla ČTK mluvčí organizačního výboru mistrovství světa Michaela Grendelová. Na pomyslném seznamu zakázaných věcí jsou i vuvuzely, které proslavilo loňské mistrovství světa ve fotbale v JAR. Hlučnost těchto trubek byla terčem kritiky fanoušků i hráčů.

Pokud by si chtěly například oficiální fankluby přinést na zimní stadion pomůcky k povzbuzování, musely by dopředu získat výjimku Mezinárodní hokejové federace (IIHF). Organizační výbor nemá podle Grendelové informace, že by se na IIHF s takovým požadavkem někdo obrátil.

Diváci si s sebou však nebudou moci přinést ani praktičtější věci, jako třeba jídlo nebo deštník. Věci jim odebere kontrola u vstupu. Zákaz se vztahuje také na zbraně, lahve nebo pyrotechniku. "Kontrolou projdou všichni diváci, ale i každý, kdo bude vstupovat do bezpečnostní zóny," řekl ČTK šéf bezpečnosti turnaje, bývalý viceprezident slovenské policie Stanislav Jankovič. Dodal, že občerstvení nabídnou bufety v halách, do samotného prostoru hlediště se s ním diváci rovněž nedostanou.

Reklama