Hlavní obsah

Hadamczik si vybral do přípravy na MS čtyři hráče z finále extraligy

PRAHA

Nakonec čtyřem hokejistům, kteří hráli finále extraligy, adresuje reprezentační trenér Alois Hadamczik pozvánku do přípravy na mistrovství světa. „Na pondělním srazu v Brně, kam se vedle Jágra dostaví i šest hráčů z NHL, se budou hlásit třinečtí Lukáš Krajíček a Martin Růžička. Dva vítkovické útočníky Petra Vránu s Lukášem Klimkem zvu už do Litvínova na zápasy se Švýcary,“ řekl Právu Hadamczik.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik na tréninku

Článek

„Vím, že by si ti kluci možná přáli víc odpočívat nebo i slavit, ale pokud chtějí využít svou reprezentační šanci, tak se musí podřídit,“ doplnil kouč, jenž uvažoval i nad pozvánkou pro Adamského, Zíba nebo Hrabala. Nakonec ale došel k tomu, že nemá smysl brát do přípravy hráče, kteří mají v nohách těžké play off, jsou unaveni a mají jen minimální šanci jet na MS.

Při Růžičkově gólové explozi v play off upoutali trenérovu pozornost i spoluhráči z elitního třineckého útoku Varaďa s Bonkem. „Když jsem se Bonka před časem ptal, říkal, že v mládí nedostal v reprezentaci moc šancí. Nevím, jestli by teď měl zájem, ale když vezmu v úvahu, že už máme v kádru dost starších hráčů, nechám jeho i Varaďu slavit,“ vysvětlil Hadamczik.

Pozorně sleduje ale finále KHL, které hraje pět českých hokejistů. Série o titul může skončit už zítra, ale pokud se Mytišči ještě vzchopí, klidně se protáhne až do příštího týdne. „Rozhodně chci povolat trio Blaťák, Klepiš a Marek a uvidím, jak na tom budou Irgl a Bulis,“ doplnil kouč s tím, že krajánci z Ruska by se k týmu připojili nejdříve v pondělí v Brně.

Nakonec se ale Hadamczik rozhodl, že vedle Rachůnka s Rolinkem dá pro oba zápasy Euro Hockey Challenge v Litvínově volno i Červenkovi, Průchovi a Koukalovi. „Chci tu zátěž rozložit a nechávám odpočinout hráče, kteří jsou blízko konečné nominace a na nichž cítím, že potřebují prostor pro regeneraci i nažhavení před Českými hokejovými hrami,“ vysvětlil.

Reklama