Hlavní obsah

Švýcaři porazili na MS Bělorusko 4:1 a jsou v osmifinále

KOŠICE

Hokejisté Švýcarska po úvodní ztrátě bodu s Francií v druhém vystoupení na mistrovství světa v Košicích porazili Bělorusko jednoznačně 4:1 a zajistili si ve skupině B po Kanadě jako druzí postup do osmifinálové fáze. Švýcaři budou v úterý bojovat se suverénní Kanadou o první místo a body do další fáze. Bělorusové jsou bez bodů a musejí porazit Francii, aby nehráli ve skupině o udržení.

Článek

Bělorusové nastoupili už z posilou z Montrealu Andrejem Kosticynem, ale od osmé minuty prohrávali, když se při Meleškově vyloučení prosadil tečí Diazovy střely od modré čáry Gardner. Švýcaři se ubránili v první třetině i při Diazově trestu, ale o vedení přišli po 93 vteřinách druhého dějství, když se střelou z mezikruží prosadil Korobov.

Vedení vrátil Švýcarsku v 25. minutě obránce Bezina, který po výletu po levé straně se místo objetí branky natlačil u pravé tyče před Mezina a bekhendem skóroval. Za tři minuty se prosadil podruhé v utkání Gardner, který zůstal nepokrytý u levé tyče a Mezin neměl šanci zasáhnout.

Navíc v 31. minutě ujel při Bezinově vyloučení v oslabení Rüthemann a po úniku upravil na 4:1. Další možnost nevyužil po přečíslení Ambühl. V úvodu závěrečného dějství nepřekonal Moser v sólovém úniku Mezina a v závěru mohl ještě zkorigovat výsledek Grabovskij, ale stav se v poslední dvacetiminutovce už nezměnil.

Skupina B (Košice):
Švýcarsko - Bělorusko 4:1 (1:0, 3:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Gardner (Diaz, Moser), 25. Bezina (Rüthemann, Gardner), 28. Gardner (B. Gerber, Rüthemann), 31. Rüthemann (Ambühl, Du Bois) - 22. Korobov (Kosťučenok, Stepanov). Rozhodčí: Ország (SR), Piechaczek - Schulz (oba Něm.), Gebauer (ČR). Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3193.
Švýcarsko: Stephan - Diaz, Bezina, B. Greber, Du Bois, Seger, Sbisa, Vauclair, Furrer - Plüss, Rüthemann, Gardner - Ambühl, Monnet, Sprunger - Trachsler, Lötscher, Moser - Stancescu, Bieber, Lemm. Trenér: Sean Simpson.
Bělorusko: Mezin - Stasenko, Denisov, Kosťučenok, Korobov, Goroško, Kolosov, Rjadinskij - Ugarov, Grabovskij, A. Kosticyn - Děmagin, Stepanov, Kitarov - Kulakov, Drozd, Meleško - Stas, Pavlovič, Kovyršin - Michalev. Trenér: Eduard Zankovec.
1.Kanada2200013:26
2.Švýcarsko211005:15
3.Francie200111:101
4.Bělorusko200022:80

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec