Hlavní obsah

Ocelářům před třetí třetinou došlo, že už jim zvoní hrana

MLADÁ BOLESLAV

Zásluhou šesti branek vstřelených v poslední třetině duelu dosud jen prohrávajících mužstev zvítězili hokejisté mistrovského Třince a tíha nepovedeného vstupu do extraligové sezóny tak zůstala ležet na domácí Mladé Boleslavi, která je po pátém kole na dně tabulky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost hokejistů Třince

Článek
Fotogalerie

„Když jsme na konci druhé třetiny dostali gól do šatny a Boleslav vedla 2:1, tak snad všem konečně došlo, že už nám zvoní hrana a zabrali jsme úplně jinak. Celý tým zlepšil pohyb, výborně napadal a byl efektivní v koncovce,“ mínil třinecký útočník Jiří Polanský, jenž se dvakrát v utkání zapsal mezi střelce.

„Snad jsme se výkonem ve třetí části správně nakopli. Konečně jsme proměňovali šance, napadaly tam góly a je jasné, že v kabině se všem ulevilo,“ tvrdil kapitán Ocelářů Radek Bonk. Trumfem hostů se nakonec staly branky při nestejném počtu hráčů na ledě. Oceláři, nejen že třikrát využili přesilovku, ale vítěznou trefu si připsali ve čtyřech. Stejně jako gól pečetící jejich výhru 7:2.

„Řekli jsme si, že nebudeme koukat na tabulku a nenecháme rozhodit tím, jestli jsme byli po třech zápasech někde dole,“ tvrdil třinecký útočník Martin Adamský, jehož trefa v oslabení zlomila snahu domácích.

„Dvě třetiny jsme hráli super, jenže tu třetí jsme začali pasivně a klíčové bylo, jak jsme za stavu 2:3 zahodili dvouminutovou přesilovku pět na tři. Pak už nastal kolaps, který mě hodně mrzí kvůli divákům,“ říkal útočník domácích Jaroslav Balaštík, který se ani ve čtvrtém vystoupení v boleslavském dresu nedočkal branky.

Během posledních čtyř minut středočeský tým inkasoval ještě čtyřikrát a odešel z vlastního ledu s těžkým debaklem.

„Když se nevyužije tak dlouhá přesilovka pět na tři, většinou to s mužstvem špatně dopadne,“ měl Polanský pochopení pro boleslavský výpadek v závěru.

„Ten výsledek je docela krutý, ale doplatili jsme na veliké chyby v závěru,“ litoval trenér Mladé Boleslavi Vladimír Jeřábek, jehož týmu nakonec nebyla nic platná výrazná střelecká převaha. Jistý Hamerlík v brance Ocelářů si připsal 43 úspěšných zásahů, jeho protějšek Hübl jich neměl ani polovinu.

Reklama

Související témata: