Hlavní obsah

S koučem Vůjtkem konečně vyhráváme, pochvalují si slovenská média

BRATISLAVA

Slovenská média chválí trenéra Vladimíra Vůjtka, který od loňského nástupu na střídačku slovenské hokejové reprezentace sbírá s týmem hlavně vítězství. Zkušený český kouč naposledy o uplynulém víkendu dovedl mužstvo k výhře na turnaji v Bělorusku, kde hráči pod jeho vedením uspěli proti domácímu výběru i reprezentaci Švýcarska.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Kouč slovenské hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek.

Článek

"Vůjtek má zatím vysoce pozitivní bilanci. Ze sedmi zápasů pod jeho vedením vyhráli Slováci šest, v jednom padli až po prodloužení," napsal list Pravda k dosavadním výsledkům Vůjtkova angažmá. Už loni jeho tým bez ztráty bodu vyhrál Německý pohár, ale také zaváhal na turnaji v Rakousku.

Vůjtek sklízí se slovenskými hokejisty zejména vítězství navzdory dlouhodobým problémům při skládání sestavy. Pravda připomněla, že před turnajem v Bělorusku účast odřeklo až 15 hráčů, řada hokejistů se omluvila z nominace i před loňskými turnaji. "Pevně věřím, že s tím omlouváním mě už nečeká v budoucnosti žádný rekord," citoval trenéra list Sme.

"Není co hanit, bylo to skvělé," píše list Šport o víkendovém vítězství Slovenska nad Běloruskem pod taktovkou čtyřiašedesátiletého Vůjtka. Kouč netají, že vítězství jej těší, úspěšnou bilanci z přípravných zápasů však nepřeceňuje. "Prohry nás ale neminou na světovém šampionátu. Tam určitě nepojedeme s tím, že budeme pořád vyhrávat. Tým se bude muset dát dohromady i po prohře," uvedl.

Klíčové MS pro postup na olympiádu

Právě letošní mistrovství světa bude pro Slováky klíčové ve snaze vybojovat přímý postup na olympijské hry 2014 v Soči. Po nepřesvědčivých výsledcích na předchozích šampionátech země v žebříčku Mezinárodní hokejové federace klesla na desátou příčku. Pokud se v hodnocení nezlepší, čeká slovenské hokejisty olympijská kvalifikace. Právě na zajištění účasti hokejistů na nejbližší olympiádě závisí délka Vůjtkova působení u týmu. Slovenský svaz jej angažoval do konce letošního roku s opcí do olympiády.

Reklama