Hlavní obsah

Spor hokejového svazu s Teleaxisem řeší právníci

PRAHA

Zřejmě až k soudu dojde spor mezi Českým svazem ledního hokeje a jeho prozatímním marketingovým spoluhráčem firmou Teleaxis. Společnost má dlužit svazu milióny korun a ten nehodlá prodloužit stávající kontrakt, který vyprší na konci prosince. Navíc prý hodlá Teleaxisu vypovědět smlouvu na MS v příštím roce.

Foto: ČTK/Otto Ballon Mierny

Hokejový svaz hodlá vypovědět marketingovému partnerovi smlouvu.

Článek

"Už takhle nám dluží takové milióny, takže nechceme, aby ještě inkasoval peníze za mistrovství světa," prohlásil nedávno k plánovanému rozchodu s Teleaxisem generální sekretář Martin Urban.

Svazoví advokáti už údajně vypracovali a zaslali druhé straně dopis, v němž označují stávající kontrakt o komerčních právech na MS za neplatný. To se však Teleaxisu nelíbí. Ve hře jsou desítky miliónů korun a marketingová společnost se nechce reklamních práv vzdát.

Broukal: Smlouva je platná a nevypověditelná

"Podle našeho mínění je smlouva platná, nevypověditelná a jsme nadále připraveni plnit z ní vyplývající povinnosti. Současně činíme právní kroky k tomu, aby se zamezilo nakládat s našimi právy neoprávněně," řekl ČTK ředitel společnosti Miloš Broukal. Tomu navíc vadí, že svaz napadl smlouvu, aniž zdůvodnil proč.

"Na přípravě šampionátu pracujeme už tři roky. A teď nám najednou někdo řekne, abychom od toho šli? To přece nejde," uvedl Broukal. Více světla možná vnese do případu páteční dopolední tisková konference, kterou hokejový svaz svolal do pražského hotelu Expo.

Tříletá opce

Svazoví zástupci už dříve oznámili, že nehodlají prodloužit smlouvu s Teleaxisem, s nímž spolupracovali deset let. Po vypršení stávajícího kontraktu by se měla o marketing začít starat společnost ProHockey, kterou svaz založil v roce 1996. Dosud byla její hlavní náplní zprostředkovatelská a obchodní činnost ve sportu.

Také tento rozchod s Teleaxisem může skončit před soudem, protože ten má podle svých zástupců v nynější smlouvě zakotvenu tříletou opci. Představitelé svazu to však popírají.

Teleaxis zajišťoval svazu ročně přibližně 55 milionů korun a k tomu organizoval turnaj série Euro Hockey Tour o Pohár České pojišťovny, jehož rozpočet se pohybuje kolem 15 milionů. Hokejoví funkcionáři však letos vyjádřili nespokojenost s tím, že se firma zdržela při pravidelných splátkách. Podle Teleaxisu šlo ale o sankce za porušení smlouvy.

Reklama

Související témata: