Hlavní obsah

Lístky na MS budou v oběhu od 22. prosince

Jirka G. NovákSport.cz

Vstupenky na hokejové mistrovství světa v České republice se budou prodávat od 22. prosince. Nejprve prostřednictvím internetu se zaměřením na zahraniční zájemce, od 16. ledna pak bude možné koupit lístky přímo u terminálů Sazky. Těch je po celé republice kolem sedmi tisíc. Ceny vstupenek budou mít rozsah od 300 korun až po desetinásobek za zhlédnutí finále.

Foto: halasazka.cz

Lístky do hlediště Sazka Areny bude možné koupit od 22. prosince

Článek

"Zájemce zadá svůj požadavek na daný zápas a cenovou relaci lístku a systém mu sám vytiskne nejvýhodnější variantu. Poté má patnáct minut na rozhodnutí, zda s nabídkou místa souhlasí. Na jeho základě mu poté stroj vyjede vlastní vstupenku," popsal průběh přímého prodeje předseda představenstva  Sazky Aleš Hušák. Systém Sazky bude jednotný pro zápasy v Praze i Ostravě.

"U přímého prodeje dáme včas vědět přesnou hodinu spuštění, nejspíše se bude jednat o osmou hodinu ranní," dodal Hušák s tím, že Sazka má zájem na tom, aby co nejvíce vstupenek bylo nabídnuto českým fanouškům. Podle zkušeností z letošního MS ve Finsku byly všechny vstupenky prodány během prvních dvou hodin od začátku prodeje.

Další lístky ještě v březnu

Pokud se na někoho nedostane v prvních dvou kolech prodeje, bude mít šanci ještě v polovině března. Tehdy budou dány do oběhu vstupenky, které jsou dle reglementu blokovány pro Mezinárodní hokejovou federaci (IIHF). Pokud si je zástupci federace nevyzvednou, budou dány volně do prodeje.

Předseda organizačního výboru MS 2004 Zbyněk Kusý poté sdělil také některá zajímavá čísla ohledně vstupenek. "Na každý zápas v pražské Sazka Areně bude pro diváky  vyčleněno 9835 vstupenek, v Ostravě 3998 lístků." Přitom kapacity hal činí 14 152 míst v Praze a 9357 sedadel v Ostravě. Rozdíl vyplňují místa pro zástupce IIHF, partnery svazu, média, a techniky. Další prostor zaberou klubové sedačky a luxusní lóže.

Se stovkou na šampionát nechoďte

Vstupenky budou prodávány v tzv. balíčcích po dvou utkáních, přičemž jsou rozděleny do tří kategorií podle atraktivity místa a herní fáze turnaje. Na zápasy základních skupin budou lístky k mání od 330 do 880 korun, v kvalifikačních skupinách a baráži pak od 130 do 1100 korun.

S nástupem vyřazovacích bojů pak ceny razantně stoupnou. Na čtvrtfinále se nedostanete za méně než 1600 korun, semifinále vyjde od sedmnácti stovek do 3300 korun. Nejlevnější lístky na utkání o bronz a finále jsou od 3300 korun, nejluxusnější vyjdou na šest a půl tisíce.

"Ceny vstupenek jsou přitom na 60 % ceny oproti posledním mistrovstvím světa v zahraničí," tvrdí Kusý. Výtěžek ze vstupného podle něj pokryje asi 95 % příjmů ze šampionátu. Jeho výše se může vyšplhat až 250 miliónů korun.

Reklama