Hlavní obsah

Hokejová Sparta chystá velkou slávu

PRAHA

Galapředstavení po vzoru zámořské NHL chystá na sobotu hokejová Sparta. Klub slaví sté výročí založení a při té příležitosti vyhlásí nejlepší šestici hráčů své historie. Jejich dresy pak budou slavnostně vyvěšeny ke stropu haly. Teprve pak se uskuteční televizní předehrávka hokejové extraligy mezi domácími hokejisty a Znojmem.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Vybraná pětice nejlepších hokejové Sparty (zleva): Jiří Hrdina, Jiří Holeček, Karel Gut, František Tikal a Jan Havel

Článek

Sparta, pyšnící se šesti mistrovskými tituly, vybrala All-star historie čítající nejlepší hráče klubu v dějinách klubu. Jsou jimi brankář Jiří Holeček, obránci Karel Gut, František Tikal a útočníci Jan Havel, Vladimír Zábrodský a Jiří Hrdina.

"Uvědomujeme si, že je složité určit nejlepší hráče. Každá doba měla své podmínky, vynikající hokejisty, a lze proto jen velmi obtížně srovnávat jejich kvality," přiznal Jan Černý z obchodního oddělení Sparty. "Týmem za sto let prošla celá plejáda skvělých hráčů a tato šestice je její reprezentací," dodal na vysvětlenou.

Sparta nastoupí v historických dresech

Ideální sestavu složili svými tipy novináři a další hokejoví odborníci. Dresy všech šesti sparťanských legend budou v sobotu v rámci oslav vyvěšeny ke stropu haly na Výstavišti, všichni ocenění včetně Zábrodského, který přiletí ze Švédska, kde žije, se zúčastní plánované autogramiády.

Současní hokejisté Sparty pak sehrají televizní extraligové utkání proti Znojmu v historických dresech, které oblékali jejich předchůdci v 60. a 70. letech. Diváci mají vstup zdarma a pro každého je navíc připraven malý dárek.

Reklama

Související témata: