Hlavní obsah

Británie má v kádru na MS osmnáctku hráčů z roku 2019, chybí kouč Russell

Hokejisté Velké Británie mají v osmadvacetičlenném kádru na mistrovství světa v Rize osmnáct hráčů, kteří se na minulém šampionátu v roce 2019 v Košicích podíleli na udržení mezi elitou. Tam se tehdy Britové přestavili poprvé od roku 1994 a nesestoupili díky tomu, že za sebou nechali v základní skupině B Francii.

Foto: Sport.cz s použitím Profimedia.cz

Hokejisté Velké Británie mají v osmadvacetičlenném kádru na mistrovství světa v Rize osmnáct hráčů, kteří se na minulém šampionátu v roce 2019 v Košicích podíleli na udržení mezi elitou.

Článek

Z předloňského kádru chybí jen brankář Thomas Murdy, obránci Tim Billingsley, Stephen Lee a Evan Mosey a útočníci Robert Farmer, Joseph Lewis a Colin Shields. Billingsley a Shields tehdy po šampionátu s aktivní činností skončili.

Tým nepovede hlavní kouč Peter Russell, který po nedávném konci sezony v německém druholigovém Freiburgu zůstal z rodinných důvodů doma. "Rodina mě podporuje během kariéry, ale devět měsíců od ženy a dcery je dlouhá doba. Bylo by těžké je po dvou dnech doma opustit," řekl Russell webu britské hokejové asociace. Mužstvo dostali na starost společně jeho kanadští asistenti Adam Keefe a Corey Neilson.

Premiéra čeká gólmana Jordana Hedleyho, obránce Davida Clementse i útočníka Sama Duggana z Coventry, zadáky Sama Jonese ze Sheffiedlu, Joshe Tetlowa z Nottinghamu a útočníky Brendana Connollyho z Sheffieldu, Lewise Hooka z Nottinghamu a Ciarana Longa z Manchesteru. Po šesti šampionátech v nižších kategoriích se dočká první účasti mezi elitou také obránce Mark Garside z Nottinghamu a po jednom turnaji ve skupině B divize I útočník Ross Venus z Coventry.

Osmatřicetiletý kapitán Jonathan Phillips ze Sheffieldu i o dva roky mladší další útočník Matthew Myers z Cardiff Devils se v součtu s nižším kategoriemi představí shodně už na sedmnáctém šampionátu.

Jednadvacetiletý talentovaný útočník Liam Kirk ze Sheffieldu byl draftován v NHL v roce 2018 Arizonou v sedmém kole na 189. místě. Rodák z anglického Malby se stal vůbec prvním draftovaným hráčem, který vyrůstal a hrál v Británii.

V týmu je pět rodáků z Kanady. Brankář Jackson Whistle, obránce Dallas Ehrhardt a útočníci Brett Perlini, Ben Lake a Connolly.

Velká Británie zahájí turnaj v sobotu od 15:15 SELČ proti Rusku, podle programu MS je dále čeká duel se Slovenskem, Dánskem, Běloruskem, Švédskem, v sobotu 29. května od 11:15 s českou reprezentací a na závěr ještě se Švýcarskem.

Nominace hokejistů Velké Británie na mistrovství světa v Rize (21. května - 6. června):
Brankáři: Ben Bowns, Jackson Whistle (oba Nottingham), Jordan Hedley (Coventry),
obránci: Sam Jones, David Phillips (všichni Sheffield), David Clements, Paul Swindlehurst (oba Coventry), Mark Garside, Josh Tetlow (oba Nottingham), Dallas Ehrhardt (Manchester), Mark Richardson (Bad Nauheim/Něm.), Ben O'Connor (bez angažmá),
útočníci: Brendan Connolly, Robert Dowd, Liam Kirk, Matthew Myers, Jonathan Phillips (všichni Sheffield), Sam Duggan, Luke Ferrara, Mike Hammond, Ross Venus (všichni Coventry), Ollie Betteridge, Lewis Hook, Robert Lachowicz, Brett Perlini (všichni Nottingham), Ben Davies, Ben Lake, Ciaran Long (všichni Manchester).

Reklama

Související témata: