Hlavní obsah

Tragédie, český hokej truchlí. Reprezentační obránce zemřel ve věku 32 let

Praha

Smutná zpráva zasáhla v neděli ráno celý český hokej. Ve věku 32 let zemřel bývalý reprezentační obránce Marek Trončinský. V průběhu kariéry působil v několika extraligových klubech i v ruské KHL. Příčina úmrtí zatím není potvrzena, podle spekulací jsou na vině drogy.

Foto: ČTK

Hokejový obránce Marek Trončinský

Článek

Český hokej zasáhla v neděli ráno tragická zpráva. V noci ze soboty na neděli zemřel hokejový obránce Marek Trončinský. Hokejový bouřlivák, který nikdy nešel pro ránu daleko, působil v uplynulé sezoně v rumunském klubu Gyergyói HK, do kterého přešel z anglického Sheffieldu.

Odchovanec ústeckého hokeje v minulosti působil v řadě extraligových klubů. Poprvé okusil nejvyšší tuzemskou soutěž v dresu Kladna, poté hrál v Liberci, Třinci, Mladé Boleslavi, Pardubicích a naposledy v Litvínově. Dvakrát se stal nejproduktivnějším bekem soutěže. Kontinentální hokejovou ligu okusil za Chanty-Mansijsk, ze kterého se přesunul do Slovanu Bratislava.

V dresu českého národního týmu naskočil k 16 utkáním, naposledy v roce 2016. České fanoušky bavil svými kličkami a parádičkami, například za Třinec v Lize mistrů proti Bernu vstřelil parádní gól s hokejkou mezi nohama. V dresu Pardubic si zas efektně přehodil napadajícího útočníka Jaromíra Pytlíka. Na ledě to byl dříč, který nikomu nedal nic zadarmo.

Mimo led se však údajně potýkal s problémy. Mluvilo se o dluzích i o návykových látkách, které podle webu CNN Prima News údajně mohou hrát roli i v jeho úmrtí. "Nejsem anděl, to říkám na rovinu. Ale na druhou stranu, dost věcí, co se o mně říká, je nafouknutých. Je jednoduché říct, že zase v něčem létá Trončinský..." uvedl v jednom z rohovorů pro portál ISport.cz.

Reklama