Hlavní obsah

Logo MS odkazuje na loňský rok, Guta to netrápí

PRAHA

Blížící se hokejové mistrovství světa 2004 v Praze a Ostravě se bude světu představovat s logem, na kterém tři puky znázorňují číslice 03. Svaz po ročním posunu šampionátu kvůli potížím se stavbou haly ale podle jeho předsedy Karla Guta nad nějakou změnou ani nepřemýšlel.

Foto: archiv

Logo hokejového MS 2004 v Praze a Ostravě.

Článek

Gut si dokonce ani nemyslí, že by na celé záležitosti stálo něco za řeč. "Proč bychom to měli předělávat?," podivoval se.

"Mně se líbí. Je tam zeměkoule, jsou tam puky. Vy novináři pořád chcete psát negativně. Nejprve jste psali, že nebude hala, teď už nemůžete, tak zase tohle. V České republice se teď podobné věci nosí," dodával rozhořčeně.

Gut: Záleží na úhlu pohledu

Logo pro hokejový šampionát má vskutku zmiňovanou zeměkouli i puky, ale černý, červený a modrý kotouč zcela jasně znázorňují nulu a trojku, tedy loňské datum. Podle Guta ovšem záleží na úhlu pohledu. "Každý na to může mít různý výklad..." tvrdí svazový předseda.

Na přímou otázku, jestli si myslí, že je správné, aby se v roce 2004 hrálo a všechna média šampionát prezentovala s logem znázorňujícím loňský letopočet, Gut odpověděl: "Co by na tom mělo být špatného? Kolem té zeměkoule je napsáno, že mistrovství je v roce 2004..."

Kolik svaz zaplatil za rok staré logo? Předseda svazu tvrdí, že neví. Částka by se prý musela zjistit v účtárně. Není tedy ani známo, kolik by stálo zpracování nového. Podle některých informací však zakázka přišla jen na 20 tisíc korun!

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec