Hlavní obsah

Přenosy z MS - Sazka a ČT dohodly kompromis

Televizní přenosy z mistrovství světa v ledním hokeji, které se letos uskuteční v Praze a Ostravě, by neměly být ohroženy. K takovým závěrům dospěla středeční schůzka zástupců České televize a společností Sazka, která je vlastníkem haly pro šampionát. Obě strany jsou ochotny spolupracovat tak, aby na to nedoplatil jak fanoušek v hale, tak divák u televizních obrazovek.

Foto: SAZKA

Předpokládaný pohled na kluziště v hale Sazka Arena

Článek

"Jednání nebylo nijak dramatické. Všechny strany se dohodly na tom, co vše je ještě potřeba před začátkem šampionátu stihnout a vyřešit. Jednotliví účastníci schůzky si tak rozdělili i nějaké úkoly," řekl pro Sport.cz tiskový mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund, který obsah schůzky nechtěl blíže specifikovat. Taková prý byla dohoda všech zúčastněných stran.

Jednání se zúčastnili kromě Sazky a ČT také zástupci Českého svazu ledního hokeje, Mezinárodní hokejové federace (IIHF) a její marketingová agentura. Ti si pak prohlédli nejen interiér Sazka Areny, ale také televizní studio v hale, vybudované pro účely televizních přenosů.

Sazka Arena nemá otvory pro kabely

Právě toto studio Kabelu plus, což je dceřinná společnost Sazky, by Česká televize měla při vysílání přenosů z MS využívat. To přitom ČT dosud odmítala, neboť se obává, že ztratí kontrolu nad signálem, za který ručí svým partnerům. Jenže v Sazka Areně, narozdíl od většiny velkých hal v Evropě, nejsou vyprojektovány otvory pro televizní kabely a tak podle Sazky z bezpečnostních důvodů ani jiná možnost není.

Stanovisko České televize se nám získat nepodařilo. Šéfredaktor sportu ČT Ota Černý nás odkázal na Vladimíra Drbohlava, který byl pověřen jednat se Sazkou o záležitostech kolem přenosů z mistrovství světa. Pan Drbohlav však dnes nebyl telefonicky k zastižení. K vyjádření nebyl k dispozici ani předseda hokejového svazu Karel Gut, jenž se účastnil zasedání výkonného výboru ČSLH.

Rozmístění kamer

Už včera se sešli zástupci Sazky s předsedou ČSLH Karlem Gutem a marketingovým ředitelem IIHF Kimmo Leinonenem, kde už byly některé otázky kolem zprostředkování přenosů z mistrovství světa vyřešeny. Vyřešeno bylo mimo jiné rozmístění televizních kamer podle stavebního povolení a projektu, na kterém při jeho přípravách spolupracovali i zástupci televizních společností.

Sazka při tom vycházela z toho, že vzhledem k pohodlí a bezpečnosti návštěvníků musí být televizní přenosy zajišťovány tak, aby byly v souladu s platným stavebním povolením, bezpečnostními pravidly a provozními podmínkami Sazka Areny. "Chceme vyjít vstříc jak fanouškům v aréně, které nesmí televizní technika nijak omezovat, tak divákům u televizních obrazovek," prohlásil předseda představenstva a generální ředitel Sazky JUDr. Aleš Hušák.

Reklama

Související témata: