Hlavní obsah

Hašek přiletěl, Lener míří do NHL příští týden

Český brankář Dominik Hašek, jenž v NHL kvůli zdravotním potížím předčasně ukončil sezónu, se v tichosti vrátil do České republiky. Naopak směr zámoří se vydá příští týden trenér české hokejové reprezentace Slavomír Lener. Původně odlet plánoval už na tento víkend, nakonec se rozhodl inspekční cestu za krajany působícími v NHL odložit o tři dny.

Foto: PRÁVO

Slavomír Lener

Článek

"Poletím až v úterý, chci se totiž v zámoří zdržet přes uzávěrku přestupů, která je 9. března," vysvětlil deníku Právo Lener, jenž chce za oceánem vidět osm zápasů. "Začnu zápasem Rangers-Atlanta, pak se vydám na západní pobřeží na Nashville, Edmonton, Anaheim a další celky, kde hrají Češi. Jsem v kontaktu i se dvěma aktuálně zraněnými a plán přizpůsobím tomu, kdy se vrátí na led obránce F. Kaberle i útočník Dvořák," doplnil.

V tichosti přiletěl domů brankář Detroitu Dominik Hašek, jenž před dvěma týdny kvůli tříslům předčasně ukončil sezónu. Vzkázal, že nestojí o publicitu s tím, že "již řekl vše, co chtěl". V zámoří tvrdil, že chce zůstat s Red Wings, proto i po rezignaci na pokračování sezóny chodil do kabiny. "Poté, co opustil tým, nemůže dál být jeho součástí," kritizoval Haška list Detroit Free Press.

Reklama