Hlavní obsah

Hokejovou Jihlavu čekala dlouhá noc

Kotel jihlavských fanoušků bezprostředně po závěru pátého utkání finále první ligy naskákal na berounský led a se svými idoly slavil postup do baráže o extraligu. Hráčům Jihlavy v šatně pípaly mobily s gratulacemi, někteří vítězové si dopřávali doutníky.

Článek

"Nic speciálního jsme si nenachystali, nechtěli jsme nic zakřiknout," usmíval se útočník Oldřich Bakus, ale oslavy určitě ošidit nechtěl "Cesta domů bude asi hodně veselá a dlouhá. Ve čtvrtek máme jen rehabilitace, tak si to můžeme dovolit"

Rozhodující výhru v Berouně zařídil především Aleš Padělek, který zkušeného gólmana domácích Jaroslava Kameše nachytal hned třikrát. "Při prvním gólu jsem spíš uhýbal ráně Petra Kuchyni a tečoval to vlastně nechtěně. Od Petra už jsem jednu ránu golfákem schytal a nebylo to nic příjemného," líčil.

Při druhé brance mu ale pomohla chvilková Kamešova nepozornost. "Nepokryl si prostor u horní tyčky a to by se v takovém zápase stávat nemělo," rýpl si do gólmana hostů.

Strážce jihlavské branky Jaroslav Suchan naopak celé utkání oplýval jistotou. "Pomohlo nám, že jsme přestáli úvodní tlak Berouna a vzápětí šli do vedení trochu šťastnou brankou. Trochu mi zatrnulo, když domácí snížili, vzápětí mi totiž prolétl puk kolem branky a já nic neviděl," orosil se Suchan. "Naštěstí hned Aleš jistil výsledek třetím gólem."

Baráž o extraligu proti Českým Budějovicím začne 17. března a vítěznou náladu by si Jihlavští rádi přenesli i do této série. "Dáme se trochu do kupy, doléčíme zranění, potrénujeme a hrr na ně," popisoval náplň dalších dnů Bakus. "Jihočeši musí a my jim to budeme chtít hodně znepříjemnit. Nedáme se jen tak," přizvukoval A. Padělek.

Reklama

Související témata: