Hlavní obsah

Sparta i Kladno slaví výhry v prodloužení, východočeské derby ovládli hokejisté Hradce

Aktualizováno

Hokejisté Sparty sice v nedělním šlágru 8. kola extraligy dvakrát prohrávali s brněnskou Kometou, nakonec ale slaví vítězství 3:2 v prodloužení, rozhodl o něm přesnou trefou Chlapík. Po šedesáti minutách neměl vítěze ani duel Kladna se Zlínem. V prodloužení vstřelil vítězný gól Rytířů Kyle Wood. Mladá Boleslav si s chutí zastřílela v Českých Budějovicích, vyhrála 6:1 a vede tabulku. Slaví i Olomouc, která doma i díky trefě exbostonské hvězdy Davida Krejčího, zneškodnila liberecké Tygry 3:1. Východočeské derby mezi Hradcem a Pardubicemi ovládli díky drtivému finiši hokejisté Mountfieldu poměrem 5:2. Litvínovu se nedaří, prohrál s Plzní 2:5 a zaknihoval pátou prohru v řadě.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Hradce Králové oslavují výhru v derby s Pardubicemi.

Článek
Fotogalerie

Kladnu se daří v chomutovském exilu. Vyhráli tam nad Zlínem 3:2 v prodloužení a slaví "doma" třetí vítězství za sebou. Utkání rozhodl v 64. minutě obránce Kyle Wood. Hosté dokázali ve třetí třetině smazat dvoubrankovou ztrátu, nakonec si ale připsali sedmou porážku v sezoně a jsou i nadále poslední.

Hokejisté pražské Sparty zdolali Kometu Brno 3:2 v prodloužení a připsali si čtvrtou výhru za sebou. Před nejvyšší návštěvou této sezony 8862 diváků rozhodl v čase 63:38 v přesilové hře Filip Chlapík. Kometa neprodloužila sérii tří vítězství a se Spartou v O2 areně prohrála popáté v řadě.

Olomouc zvítězila nad Libercem 3:1. Brankář Jakub Sedláček si tak připsal vítěznou premiéru v dresu Hanáků, jimž se podařilo uspět doma počtvrté z pěti zápasů. Vítězný gól dal sedmou brankou v šestém zápase za Olomouc od návratu z NHL hvězdný útočník David Krejčí, který ve druhé třetině zvyšoval na 2:0.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

David Krejčí z Olomouce dává gól brankáři Liberce Petru Kváčovi.

Hradec Králové porazil rivala z Pardubic 5:2. Domácí hokejisté vyhráli první východočeské derby sezony, přestože ještě před koncem druhé části prohrávali 0:2. Hráči Mountfieldu rozhodli čtyřmi góly ve třetím dějství. Vítězný gól dal ve 46. minutě Kelly Klíma.

Mladá Boleslav vyhrála na ledě v Českých Budějovicích vysoko 6:1. Středočeši vedou tabulku, Motor se prosadil až za stavu 0:3 a po velmi povedeném vstupu do sezony prohrál potřetí za sebou.

Litvínovu se před vlastním publikem nedaří. Také v duelu s Indiány musela Verva brzy dohánět dvoubrankové manko. Severočechům se sice podařilo snížit, ale zvrátit nepříznivý průběh se jim nepovedlo. Plzeň v závěrečné části hry jistila vítězství dvěma zásahy.

8. kolo Tipsport extraligy
Kladno - Zlín 3:2 v prodloužení
Branky: 18. Strnad, 39. Filip, 64. Wood - 43. Hejcman, 50. Honejsek.
Sparta - Brno 3:2 v prodloužení
Branky: 13. Prymula, 40. Horák, 64. Chlapík - 9. Mueller, 26. Horký.
České Budějovice - Mladá Boleslav 1:6
Branky: 31. Gulaš - 4. Kotala, 7. Kousal, 25. Bičevskis, 37. Najman, 52. Dufek, 56. Pýcha.
Olomouc - Liberec 3:1
Branky: 6. Bambula, 24. Krejčí, 45. Káňa - 37. Jelínek.
Hradec Králové - Pardubice 5:2
Branky: 40. Perret, 46. Blain, 46. Kel. Klima, 53. Jank, 60. Lalancette - 25. Poulíček, 36. Cienciala.
Litvínov - Plzeň 2:5
Branky: 16. Hrbas, 19. Irving - 9. a 18. Dzierkals, 13. Kantner, 41. Schleiss, 52. Blomstrand.

Reklama

Související témata: