Hlavní obsah

Sazka Arena získala kolaudační rozhodnutí

PRAHA

V pondělí kolem šestnácté hodiny bylo vydáno kolaudační rozhodnutí na halu Sazka Arena v pražských Vysočanech, kde se letos bude konat MS v hokeji. "Všechny problémy, které se v průběhu řízení objevily, byly odstraněny, a tak nebyl důvod, proč bychom kolaudační rozhodnutí nemohli vydat," uvedl pro Právo šéf stavebního úřadu Prahy 9 Václav Vaněk.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Sazka arena - stav na konci února 2004.

Článek

Vydání kolaudačního rozhodnutí znamená, že je možné halu, jež pojme až 18 tisíc diváků, užívat. Kolaudační rozhodnutí je vydáno podle Vaňka s připomínkami, ty však v užívání haly nebrání. Nepodstatné nedodělky mají dělníci odstranit do 20. dubna.

Problémů při kolaudaci, jež trvala tři týdny, byla údajně celá řada. "Při takto obrovské, mimořádné stavbě by byl zázrak, kdyby tomu tak nebylo. Všechny problémy byly ale velmi rychle, a myslím, že úspěšně, odstraněny," řekl pro Český rozhlas Radiožurnál místostarosta Prahy 9 Jan Jarolím.

První zatěžkávací zkoušky se uskuteční v úterý. Uvnitř budovy bude zhruba dvanáct  tisíc lidí. První koncert, během něhož vystoupí kapela Olympic a hvězdy muzikálu Rebelové, začíná v 11 hodin. Druhý, se stejným programem ve 20 hodin. Lístky na ně Sazka rozdávala zdarma.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko