Hlavní obsah

Hašek je po operaci, se Světovým pohárem nepočítá

PRAHA

Hokejový brankář Dominik Hašek z Detroitu už se zotavuje z operace přitahovače kyčelního kloubu, které se podrobil minulý týden ve čtvrtek v Praze. V létě se olympijský vítěz z Nagana chce pod vedením osobního kouče začít připravovat na novou sezónu.

Foto: PRÁVO

Dominik Hašek

Článek

"Mým cílem je, abych se mohl začátkem června začít připravovat na příští sezonu. Můj soukromý trenér má již přesně nalajnovanou každou tréninkovou jednotku až do konce srpna. Už se moc těším. Všechno ovšem záleží na stoprocentním zdraví a dále na tom, abych podepsal novou smlouvu," řekl Hašek deníku Večerník Praha, s nímž má exkluzivní smlouvu na interview. Všechno šlo rychle

Chirurgický zákrok trval přibližně půl hodiny. Podle odhadu lékařů se šestinásobný majitel Vezinovy trofeje pro nejlepšího gólmana NHL bude moci po třech týdnech, byť s určitými omezeními, znovu pustit do plného tréninku.

"Šlo to dost rychle. Letadlo přistálo v osm hodin ráno, v devět jsem se hlásil v Motole u doktora Koláře a v poledne už jsem byl po operaci! Teď už jen, aby se to hojilo podle předpokladů," přál si vítěz Stanleyova poháru z roku 2002. Před Světovým pohárem dostane přednost rodina

Devětatřicetiletý Hašek už dvakrát ohlásil konec kariéry, před touto sezónou se však po roční pauze znovu vrátil do NHL. Kvůli zdravotním problémům však odchytal jen 14 zápasů, naposledy nastoupil za Detroit Red Wings loni 8. prosince. S národním týmem se pardubický rodák rozloučil předloni na olympijských hrách v Salt Lake City a nyní téměř vyloučil i možnost, že by se objevil na letním Světovém poháru.

"Pokud budu mít štěstí a dostanu šanci hrát hokej v NHL, musím především myslet na rodinu. S manželkou jsme se domluvili, že bychom se tentokrát stěhovali společně, takže bych musel pomáhat při mnoha věcech s tím spojených. Třeba najít nové bydlení, zajistit stěhování či přihlásit děti do školy," vypočítal Hašek, proč považuje svůj start na Světovém poháru za prakticky nemožný.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko