Hlavní obsah

Útočník Žemlička asi skončí

Před měsícem oslavil čtyřicáté narozeniny a momentálně je bez angažmá. Protřelý hokejový útočník Richard Žemlička, který v uplynulých dvou sezónách působil v Litvínově, vážně uvažuje o ukončení hráčské kariéry.

Článek

"V severočeském klubu mi 30. dubna vypršela smlouva a nové působiště nemám. Nezbude mi asi nic jiného, než se s aktivním hokejem rozloučit," říká ke své aktuální situaci forvard. Jak hodnotí účinkování litvínovského týmu v minulém extraligovém ročníku? "Nezlobte se, k tomu se nehodlám vyjadřovat. To se spíš týká hráčů, kteří tam zůstávají," tvrdí Žemlička.

V Litvínově ho vedli trenéři František Výborný a Pavel Hynek, kteří nyní zamířili do Pardubic, resp. Ústí nad Labem. Nelákal ho například Hynek, s nímž se dobře zná i ze společného sparťanského působení, do ústeckého klubu? "Žádnou nabídku jsem nedostal a i kdyby náhodou přišla, tak bych jí odmítl. Do první ligy bych stoprocentně nešel," prohlašuje zkušený borec, který se ale ani v těchto dnech neoddává úplně nečinnosti.

Nebrání se zahraničnímu angažmá

"Trénuji individuálně a snažím se aspoň trochu udržovat v kondici," vysvětluje Žemlička. Z toho by se dalo usuzovat, že se myšlenek na případné pokračování hráčské dráhy ještě zcela nevzdal. Je to tak? "Pořád si nechávám jedno nebo dvě procenta, že setrvám jako hráč na ledové ploše. Doma to už asi nebude, a tak bych se nebránil třeba roční štaci někde v zahraničí. To nezáleží jen na mě, zatím je to pořád ve hvězdách," krčí rameny někdejší reprezentant.

A co trenérská práce? "Mám sice druhou třídu a mohl bych se trénování věnovat, ale ani v tomto směru mi nikdo nic nenabídl. Tyhle úvahy jsou bezpředmětné," míní hokejista, jenž by v budoucnu přesto rád získal i nejvyšší trenérskou kvalifikaci.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko