Hlavní obsah

Jágr CSKA zavrhl, Rusko jej ale láká

MOSKVA

Avizovaná možnost, že by český hokejista Jaromír Jágr z New Yorku Rangers v případě výluky v NHL oblékl dres moskevského CSKA, padla. Obě zainteresované strany se údajně nedohodly na podmínkách smlouvy. Napsal to v úterním vydání ruský server gazeta.ru s odvoláním na vyjádření viceprezidenta klubu Valerije Guščina.

Foto: koláž Sport.cz

Jaromír Jágr do Moskvy za místním CSKA nezamíří, jeho působení v Rusku ale vyloučeno není

Článek

"Rozhodli jsme se, že nebudeme otázky týkající se vyjednávání s ruskými kluby komentovat. Ale tuto informaci mohu potvrdit. Možnost Jaromírova angažmá v CSKA Moskva definitivně padla," řekl dnes pro oficiální internetové stránky českého hokeje Jágrův osobní kouč Marian Jelínek. "Rusové chtěli, aby odehrál v CSKA celou sezónu bez ohledu na to, zda NHL se zpožděním začne či nikoliv. A to je pro nás nepřípustné," dodal na vysvětlenou.

.:ANKETA:
Kde začne novou sezónu Jaromír Jágr? Hlasujte na konci článku

Guščin v rozhovoru pro ruský deník navíc odmítl spekulace, podle nichž armádní celek jedná o příchodu Sergeje Fjodorova z Anaheimu. Připustil však, že v hledáčku týmu, kde působí i čeští hokejisté Jiří Trvaj, Jan Hejda a Martin Hlavačka, jsou zadáci Alexej Žitnik z Buffala a Darius Kasparaitis z New Yorku Rangers.

O Jágra, olympijského vítěze z Nagana, má nadále eminentní zájem několik klubů z bohaté ruské soutěže, jednání by měla koncem týdne znovu pokračovat. Je vysoce pravděpodobné, že dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru nakonec skutečně v superlize zakotví, možná i v některém z klubů mimo metropoli. Sám hráč před nedávnem v rozhovoru pro ČTK nevyloučil ani možnost svého opětovného působení na Kladně v extralize.

Reklama

Související témata: