Hlavní obsah

Krvavá řež v "přátelském" derby

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty přehráli v přípravě svého městského rivala Slavii 3:2. V utkání to ale na ledě pořádně jiskřilo a hlavní rozhodčí Florian udělil celkem pět trestů do konce zápasu a dohromady na obou stranách rozdal 155 trestných minut. Ani první třetinu nedohrál Radek Duda, jenž po bitce se Schnábelem vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Příprava mezi Spartou a Slavií se místy měnila v bitvu

Článek

"Duda najel do Vrbaty a ještě při přerušené hře, kdy to hráč nečeká. To se nedělá," vysvětloval obrovitý Schnábel, proč okamžitě shodil rukavice a změnil se v mstitele. O hlavu menší slávistický křídelník byl při souboji v hluboké defenzivě, všem ranám však dokázal uhnout a po pádu na led už dvojici zpacifikovali čároví sudí.

"Bylo to spíš takové škádlení než rvačka, ale on (Schnábel) je jiná váhová kategorie a navíc má hrozně dlouhé ruce. Jinak s ním mám ale dobrý vztah. Věřím, že ho to dnešní extempore nijak nenaruší," přemítal Duda, jehož zdobí nálepka 'zlobivého dítěte'. Zbytek zápasu strávil v posilovně.

Růžička: Spar'tané to nezvládli

Předčasně pod sprchy pak v dalším průběhu duelu zamířili také slávisté Aleš Krátoška, David Pojkar a sparťan Josef Řezníček, na ledě zůstaly stopy krve. "Sparťané teď skončili dvakrát v lize za námi a to nesli hodně těžko," hledal slávistický kouč Vladimír Růžička příčiny dnešního tvrdého utkání, které jen sotva sneslo přívlastek přátelské. "Na první zápas to ale docela šlo, ne?" dodal smířlivým tónem.

Slavia bez Martince a Míky dvakrát vedla, ale hosté dokázali vždy vyrovnat a vítěznou branku zaznamenal v přesilovce Jan Marek. Domácí měli v závěru několik dobrých šancí k vyrovnání, všechny ale vyřešil pozorný sparťanský gólman Tomáš Pöpperle. Se slávisty by se měli od pondělka začít připravovat také Josef Vašíček z Caroliny a Martin Ručinský z Vancouveru.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články