Hlavní obsah

Jágr tým přehrál v exhibici Beroun

BEROUN

První hokejové utkání od mistrovství světa v Praze má Jaromír Jágr za sebou, a vítězně. V exhibičním zápase přehrál Jágr tým v Berouně před zaplněnými tribunami místní finalisty minulého ročníku první ligy 8:6. Olympijský vítěz z Nagana a útočník New Yorku Rangers se na výhře podílel jednou brankou, navíc přidal ještě dvě finální přihrávky.

Článek

Zápas se hrál u příležitosti oslav šedesátých narozenin Lubomíra Ryse, někdejšího hokejisty Košic, Kladna, pražské Slavie a Berouna. Jubilant také nastoupil v dresu se symbolickou šedesátkou na zádech a se jmenovkou Čužák Rys. "Osm let jsem tady bavil lidi, tak doufám, že to dneska bude pokračovat. Přeji berounskému hokeji jen to nejlepší," prohlásil Rys přes začátkem utkání.

Snaživý domácí celek v čele se zkušeným Bedřichem Ščerbanem navíc posílili útočník Martin Podlešák a odchovanec klubu obránce Jiří Fischer z Detroitu, ale palebné síle olympijských vítězů Jágra, Jiřího Šlégra a Jaroslava Špačka či mistrů světa Davida Výborného, Jana Hlaváče, Františka Kaberleho a Karla Pilaře nakonec nedokázal odolat.

Skóre utkání otevřel brzy oslavenec Rys, jenž v úvodu oblékl dres prvoligového týmu, později jej však vyměnil za barvy Jágr týmu. V té chvíli však už vedl výběr kolem dvojnásobného vítěze Stanleyova poháru 3:1. V průběhu utkání náskok hráčů z NHL narostl až na rozdíl tří branek, přičemž dvě přesné trefy si připsal agilní Marek Židlický, zadák Nashvillu.

Domácím nepomohlo ani střídání gólmanů; Kopřiva inkasoval celkem pětkrát, jeho nástupce Handl třikrát. Dokázali sice ještě snížit na 5:6, ale další branku přidali až v samotném závěru souboje za stavu 5:8.

Úvodního čestného vhazování se zhostila česká vicemiss z roku 1997 a berounská rodačka Kristina Fridvalská a vedení Jágr týmu předalo před začátkem duelu šek na 25 000 korun na charitativní účely. V rámci dnešní exhibice byla na stadionu rovněž slavnostně otevřena nová tribuna výhradně pro sedící diváky.

Jágr tým - Beroun 8:6 (3:1, 2:2, 3:3)
Branky: Židlický a Huml po 2, Klepiš, Hlaváč, Olesz, Jágr - Podlešák 2, Rys, Besser, Horčička, Kašpar.
Sestava Jágr týmu: Pöpperle - Šlégr, F. Kaberle, Židlický, Špaček, Pilař, T. Kaberle - Jágr, Výborný, Hlaváč - Kraft, Jan Hrdina, Koreis - Olesz, Hudler, Klepiš - Plekanec, Huml, od 20. min. navíc Rys.

Reklama

Související témata: