Hlavní obsah

Vynikající hokejista i člověk, shodují se Hlinkovi parťáci

Tragická smrt Ivana Hlinky otřásla sportovním světem, spolu s reprezentačním koučem jako by odešel i kus české a československé hokejové historie. Hlinka zůstane navždy v paměti svých blízkých, přátel i příznivců jako skvělý hráč, rázný kouč a především jako vynikající člověk a výborný kamarád.

Článek

"Je to hrozné, pořád tomu nemůžu uvěřit. Byl to můj dlouholetý kamarád, přítel a skvělý člověk, prožili jsme spolu spoustu krásných chvil. Jenomže osud si nevybírá. Anděl strážný u něho tentokrát nebyl v ten pravý čas," řekl ČTK Josef Augusta, Hlinkův spoluhráč a později asistent u reprezentačního týmu a nástupce v roce 2000.

V jednom dresu na ledě a později na střídačce se s Hlinkou sešel i Vladimír Martinec. "S Ivanem je nerozlučně spojena moje reprezentační kariéra. Začínali jsme spolu na mistrovství světa 1970 a končili na šampionátu o jedenáct let později. Jako člověk je nezapomenutelný. Měl neuvěřitelné charisma a jedinečnou schopnost strhnout lidi na svou stranu a pro svou věc," řekl Martinec.

"Je to otřesné. Ivan byl obrovský kamarád a vynikající kluk, navíc jsme měli společnou zálibu v golfu a ještě před čtrnácti dny jsme spolu hráli právě v Karlových Varech. Patřil k našim největším hokejovým velikánům nejen jako hráč, ale také jako trenér. A obávám se, že v současnosti je na pozici kouče nenahraditelný, protože v českém hokejovém světě se větší osobnost nepohybuje," reagoval na smutnou zprávu Pavel Richter, mistr světa z roku 1985.

Reklama