Hlavní obsah

Ivan Hlinka neměl v krvi žádný alkohol

KARLOVY VARY

Tragicky zesnulý hokejový kouč Ivan Hlinka zůstane v srdcích fandů jako zodpovědný řidič. Výsledky krevního testu potvrdily, že 54letý trojnásobný mistr světa, do jehož superbu před dvěma týdny zasadil smrtící ránu řidič avie František Veleta, byl naprosto střízlivý.

Článek

Podle informací Práva nezjistili patologové v Hlinkově krvi žádné stopy po alkoholu ani jiné látce snižující řidičovu pozornost. "Je to tak, ale oficiálně se obraťte na policii, která nehodu vyšetřuje. Ta už má všechny tyto údaje k dispozici," řekl Právu jeden z lékařů, který je obeznámen s výsledky krevní analýzy.

Karlovarský policejní ředitel Lubomír Kučera na dotaz Práva uvedl, že nebude tuto informaci potvrzovat ani vyvracet. " Až vyšetřování nehody skončí, veřejnost se o policejních závěrech dozví. Do té doby se nebudeme k případu vyjadřovat. Navíc pro zveřejnění takového údaje, který je vlastně součástí informace o zdravotním stavu, je nutný souhlas rodiny," vysvětlil Kučera.

Závadu na avii znalci nenašli

K tragickému střetu obou vozidel došlo 16. srpna na karlovarské výpadovce směrem na Prahu. Policisté minulý týden obvinili řidiče avie z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti, za což mu jako řidiči z povolání, který porušil důležitou povinnost vyplývající z jeho zaměstnání, hrozí až pět let vězení.

Soudní znalci by měli ve čtvrtek předat policejnímu vyšetřovateli závěry svého posudku. Předběžně však policii informovali, že žádnou technickou závadu ani na jednom z vozidel nenašli. Na smrti Hlinky se tak zřejmě definitivně podepsalo lidské selhání. Vyšetřování nehody by mohlo být uzavřeno do dvou měsíců.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko