Hlavní obsah

První hokejová liga začíná

PRAHA

Devět dní před extraligou, začíná ve středu 8. září druhá nejvyšší domácí hokejová soutěž. První ligu hraje znovu čtrnáct mužstev, ale dřívější čtyřicetikolový model, kdy hrál dvakrát každý s každým a následovaly zápasy sudých s lichými, nahrazuje 52 kol základní části. Herními dny soutěže jsou středy, soboty a nově vložené pondělky.

Článek

Na okamžitý návrat mezi elitu myslí České Budějovice s novým trenérem Jandačem, který po dobu výluky v NHL počítá i s obráncem Martínkem. Další odchovanci, Prospal a Dvořák, zřejmě kývnou nabídce z extraligových Varů. Vítanými posilami zadních řad jsou Jančařík z Třince a vsetínský Luža, v mužstvu zůstali zkušení útočníci Štraub a Slovák Kropáč.

Test formy Jihočechů nabídne hned první kolo, kdy se představí na ledě Berouna. Finalista uplynulého ročníku získal do obrany dva exreprezentanty, Ščerbana a Vebera.

Vysoké ambice mají také Ústí nad Labem s novým koučem Hynkem i Mladá Boleslav, kde má mít střídavý start carolinský Vrbata a trenérské žezlo převzal Hořava.

Jeho někdejší spoluhráč z reprezentační obrany Holaň vede nováčka Sarezu Ostrava, kde chtěli využít Kubu z Minnesoty, jenž ale letěl za těhotnou ženou do zámoří. Hradec Králové angažoval exlitvínovského T. Martince, v hodně obměněné sestavě brněnské Komety je i dvojnásobný mistr světa útočník Meluzín.

Program 1. kola první hokejové ligy:
17:00:Ostrava - Brno
17:30:Opava - Ústí nad Labem, Chomutov - Havířov, Písek - Mladá Boleslav
18:00Olomouc - Kadaň, Beroun - České Budějovice, Hradec Králové - Třebíč

Reklama