Hlavní obsah

Litvínovská pocta Ivanu Hlinkovi

Poctu tragicky zesnulému legendárnímu hokejistovi a trenérovi Ivanu Hlinkovi vzdali jeho bývalí spoluhráči a svěřenci při pátečním vzpomínkovém utkání v Litvínově proti domácímu extraligovému celku.

Článek

Spontánní a uznalý potlesk zněl ze zaplněných tribun hlavně ve chvíli, kdy starosta města Karel Zdražil oficiálně oznámil přejmenování zdejšího hokejového stánku na Zimní stadión Ivana Hlinky.

Následovalo slavnostní svěšení kopie útočníkova dresu s číslem 14 pod stropem haly. A po čestném zahajovacím buly z rukou bývalého předsedy svazu Karla Guta i jeho nástupce Vratislava Kulhánka už vyjeli na zrekonstruovanou ledovou plochu v dresu Hlinka Teamu například trojnásobní mistři světa, čtyřiapadesátiletý Jiří Bubla nebo šedesátiletý František Pospíšil.

Starou gardu doplnili mimo jiné Robert Reichel, Martin Ručinský, Jiří Šlégr a Ivan Hlinka mladší. V zápase hraném na 3x15 minut se někteří jeho aktéři představili střídavě v dresech obou týmů.

V první přestávce exhibičního duelu vystoupil lídr hudební skupiny Olympic Petr Janda. "Je to pro mě nezvyklá situace, při takové příležitosti a navíc na hokeji jsem ještě nikdy nezpíval. Ale Ivana Hlinky jsem si natolik vážil, že nebylo nad čím přemýšlet. I pro něj jsem s dojetím přednesl písničku "Otázky," o níž vím, že ji měl hodně rád," svěřil se Právu populární muzikant.

Litvínov-Hlinka Team 8:8
Třetiny: 2:3, 4:2, 2:3. Branky: L. Havel 2, Rosol 2, Škoula, Zíma, Jeřábek, Piroš - Ručinský 2, Rosol 2, Hranáč, I. Hlinka ml., Kokrment, Šlégr.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice