Hlavní obsah

Slováci touží pořádat šampionát v hokeji

BRATISLAVA

Slovensko chce za šest let uspořádat hokejového mistrovství světa. Svoji kandidaturu pro rok 2010 už oficiálně předložilo začátkem října na kongresu IIHF v tureckém Beleku. Pokud naši sousedé uspějí, chtěli by šampionát uspořádat v Bratislavě a Košicích. O pořadateli šampionátu v roce 2010 se rozhodne příští rok v průběhu MS v Rakousku.

Foto: Internet

Takto slovenští hokejisté v roce 2002 oslavovali titul mistrů světa. V budoucnu by to rádi předvedli před svými fanoušky

Článek

S úmyslem pořádat hokejové mistrovství světa seznámil dnes novináře šéf Slovenského hokejového svazu Juraj Široký. Protikandidáty Slovenska jsou Německo, Švédsko a Bělorusko.

.:ANKETA:
Jaké šance má Slovensko pořádat MS v hokeji? Hlasujte na konci článku

"Rok 2010 je první možný volný termín pro pořádání mistrovství světa. Netvrdíme, že naše kandidatura bude schválena, a pokud neuspějeme, soustředíme se na některý z dalších termínů. Třeba v roce 2011, nebo 2012," dodal Široký.

Nová hala pro Bratislavu

Slovensko prozatím nemá halu, v níž by se mohly hrát zápasy mistrovství světa. V plánu je proto výstavba nové víceúčelové arény v Bratislavě, která by podle Širokého měla být hotova nejpozději rok před šampionátem. Konkrétní projekt prozatím ale chybí, hokejoví funkcionáři podnikli teprve první jednání se zástupci státu, města a případnými investory.

Druhým dějištěm prestižního turnaje by měly být Košice, kde právě probíhá výstavba nového zimního stadionu. Podle plánů by měl být hotov do poloviny roku 2006. Hokejové mistrovství světa se na území Slovenska hrálo naposledy v roce 1992, kdy se tehdy ještě československý šampionát uskutečnil v Praze a Bratislavě.

Reklama

Související témata: