Hlavní obsah

Hvězdy z NHL prohrály s ruskou reprezentací

MOSKVA

Hvězdný výběr hráčů NHL utrpěl na svém exhibičním turné hned v druhém zápase premiérovou porážku. V Moskvě nestačily "Světové hvězdy" na místní reprezentační tým, jenž bude hrát na turnaji Rosno, a prohrály 4:5. Celý zápas na rozdíl od čtvrtečního duelu v Rize odchytal Dominik Hašek.

Článek

Hostitelé rozhodli o svém vítězství ve druhé třetině, když hostům ze zámoří odskočili na rozdíl čtyř gólů. A to ještě Hašek vytáhl z rukávu parádní zákrok, jímž zlikvidoval Ilju Kovalčukovi trestné střílení. Hvězda Kazaně se však stejně prosadila ze hry.

Ve třetí třetině se "Světovým hvězdám" podařilo alespoň zkorigovat hrozivě vypadající skóre, přičemž dva góly vstřelil Ray Whitney. "Bylo vidět, že soupeři mají mnohem větší zápasovou praxi. Byli jsme skoro u každého puku pozdě," poznamenal útočník, jenž naposledy působil v Detroitu.

Zároveň si stejně jako jeho spoluhráči postěžoval na led v hale Lužniky, jehož špatná kvalita kazila jinak vydařené exhibiční přestavení. Puk poskakoval v některých místech tak, že znemožňoval jakoukoli kontrolu. "Bylo to děsivé, jedna díra byla opravdu veliká, nechápal jsem, jak na tom máme vůbec hrát," říkal Whitney.

V neděli sehrají "Světové hvězdy" další exhibiční utkání s jiným ruským výběrem v Petrohradu a o den později se představí českým fanouškům v Plzni.

Reklama

Související témata: