Hlavní obsah

Jágr si odskočil domů, Vánoce ale bude trávit v Rusku

První část sibiřského dobrodružství má hokejista Jaromír Jágr za sebou. Hvězda Avangardu Omsk a celé ruské superligy se v sobotu vrátila na pár dní domů. V devíti zápasech nasbíral český křídelní útočník dvanáct bodů za šest gólů a stejný počet přihrávek a s ním v sestavě prohrál úřadující mistr pouze jediné utkání.

Článek

"Jsem tam zatím hrozně spokojený, i když je to těžší než tady v Čechách. Hokej se tam ale hraje dobrý, zázemí je také výborné, jen škoda, že je to tak daleko. Řada lidí mi říkala, že si tam budu těžko zvykat, ale je to přesně naopak," svěřil se krátce po přistání novinářům.

Dárky zatím nemá

V letištní hale na Ruzyni se Jágr objevil jen v lehké bundě, s menší taškou přehozenou přes rameno. Hokejky a výstroj nechal v Omsku. "Přijel jsem jen na několik dní, na dva na tři," odhadl. Ruská soutěž má reprezentační přestávku, v Avangardu dali hráčům volno až do 18. prosince. Tak dlouho se ale olympijský vítěz z Nagana v Čechách zdržet nehodlá.

"Chci tady zařídit pár věcí a čím dřív to udělám, tak zase odjedu zpátky. Nechci tam přijet dva dny předtím, musím potrénovat," vykládal. Vánoce tak stráví v Rusku. "Oni je slaví později než my, ale doufám, že mi dají trochu více volnosti, nebudu muset spát ten den na báze. Už mi to také slíbili, tak uvidíme. Dárky ale ještě koupené nemám. Čekám na slevy," dodal v žertu.

NHL ještě neodepisuje

Jeho krátká zastávka souvisí i s jednáním v zámořské NHL s tamní hráčskou asociací. Vedení soutěže by se mělo příští týden v úterý vyjádřit k návrhu hokejových odborů, které mu NHLPA předložila ve čtvrtek na schůzce v Torontu. "Nemyslím, že NHL začne tak brzy. Proto se do Ruska vracím, vždyť tam mám smlouvu ještě na čtyři měsíce," připomněl útočník New Yorku Rangers. Sezónu v zámoří ovšem definitivně neodepisuje.

"Nikdy nevíš, co se stane, a pokud v úterý dojde k určitým dohodám, pak by se letošní sezóna ještě mohla rozjet. Rád bych si znovu NHL zahrál, ale když to nevyjde, v Rusku se ke mně chovají výborně," pokrčil rameny.

Reklama

Související témata: