Hlavní obsah

Zranění ze Sarezy jsou transportováni domů

PRAHA

V berounské nemocnici zůstává po vážné dopravní nehodě hokejistů prvoligové Sarezy Ostrava už jen brankář Jakub Štěpánek, další tři zranění budou během úterý převezeni do Ostravy. Ostatní hráči, kteří utrpěli zranění při havárii, jejímž následkům na místě podlehl kouč Sarezy Karel Metelka, byli na sever Moravy transportováni už v pondělí večer. V úterý opustil pražskou nemocnici Motol Robert Hamrla.

Článek

Stav většiny zraněných hokejistů byl po neštěstí stabilizovaný a umožnil ještě v pondělí večer jejich převoz domů. Na pozorování zůstal v Berouně s otřesem mozku už jen druhý gólman Jakub Štěp.

Podle manažera klubu Zdeňka Dobeše budou během dneška do Ostravy transportováni brankář Robert Hamrla a vedoucí mužstva Alois Seifried, jejichž poranění byla vážnějšího rázu.

Pro Sport.cz přiblížila aktuální stav zraněných mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová. "Robert Hamrla byl na přání vlastní a své rodiny v úterý letecky transportován do Ostravy, kde bude pokračovat v léčení poraněného lýtka a kolenního kloubu," uvedla Jurinová.

Další dva zranění ještě zůstali v Motole na pozorování. "Asistent trenéra Petr Rambousek zůstane s poraněným hrudníkem ještě dva až tři dny na pozorování na traumatologické klinice, propuštěn by mohl být pravděpodobně ve čtvrtek. Druhý muž podstoupil v úterý lehký operační zákrok, při kterém mu byla srovnána nosní přepážka. Propuštěn by mohl být také za dva až tři dny," upřesnila mluvčí zdravotní stav syna asistenta trenéra Ostravy Lukáše Rambouska.

Pětice možná začne v pondělí trénovat

Obránci Michal Grman, Vladimír Holík, David Mocek a útočník Libor Gelačák, kteří byli při nehodě zraněni v menší míře, by se podle Dobeše mohli po prohlídkách v pondělí znovu zapojit do tréninku.

Tragédie se stala v pondělí odpoledne na pátém kilometru dálnice D5 u Rudné u Prahy ve směru na Plzeň. Autobus s ostravskými hokejisty, kteří jeli k utkání první ligy do Berouna, narazil z dosud neznámých příčin zezadu do kamiónu.

Reklama