Hlavní obsah

Omsk i díky českým gólům deklasoval Trenčín

Hokejisté ruského Avangardu Omsku porazili bez větších problémů Duklu Trenčín 6:1 a vstoupili tak vítězně do turnaje evropských mistrů Super Six v Petrohradu. Jednou brankou se na vysoké výhře favorita podíleli i čeští útočníci Jaromír Jágr a Jaroslav Bednář.

Článek

Šampionovi superligy se vydařil vstup do utkání. V druhé minutě byl vyloučen Zlocha a po 16 vteřinách jeho prohřešek proti pravidlům potrestal Kovalenko. Na úvodním gólu však měl svou vinu brankář Hála, který nepříliš prudkou střelu nedokázal chytit do lapačky.

Omsk svého slovenského soupeře přehrával a při hře čtyř proti čtyřem se dočkal i druhé branky. Předtím se sice do šance dostal Němec, ale do listiny střelců se zapsal Sušinskij. Jeho přesnou trefu však švédský sudí Henriksson uznal až po zhlédnutí videa. Nejistý Hála poté raději přenechal své místo Kompasovi.

Třetí tým tabulky slovenské extraligy se i přes malou útočnou aktivitu a chvílemi znatelnou odevzdanost dočkal branky. Němcovu střelu dorazil za Maraclova záda pohotově Koňa. Žádný obrat se ale nekonal.

Avangard měl i nadále více ze hry, a přestože nevyužil téměř minutovou přesilovku proti třem soupeřům, po návratu prvního provinilce na led se dočkal třetího gólu. Samostatnou akcí se o něj postaral Tverdovskij. Rusové, kterým se v domácí soutěži momentálně moc nedaří, jistě směřovali k plnému bodovému zisku. Ještě více je uklidnila třetí přesilovková trefa, tvrdou střelou se prosadil Bednář.

Pozadu nakonec nezůstal ani Jágr, jenž se v závěru druhé třetiny přesunul do elitní formace místo zraněného Sušinského, kterého trefil puk. Česká hvězda překonala Kompase v 43. minutě bezprostředně po vhazování. Debakl Dukly poté dokonal Kaljužnyj šestým gólem.

Hráči Omsku poté vyhráli i samostatné nájezdy. Avangard vyhrál v osmé sérii 2:1 poté, co své penalty proměnili Kovalenko, Zatonskij a Melichárek. Hned dvakrát se mezi neúspěšné střelce zapsalo i české duo Jágr, Bednář. Bilance v samostatných nájezdech je pomocným kritériem při rovnosti bodů.

Výsledek - skupina B:
Avangard Omsk - Dukla Trenčín 6:1 (3:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Kovalenko (Guskov), 10. Sušinskij (Prokopjev), 17. Tverdovskij (Maracle), 30. Bednář (Kovalenko), 43. Jágr (Prokopjev), 46. Kaljužnyj (Prokopjev, Zatonskij) - 12. Koňa (Němec). Rozhodčí: Henriksson (Švéd.) - Kiselev, Gorděnko (oba Rus.). Vyloučení: 4:9, navíc Pardavý (Trenčín) do konce utkání. Využití: 4:0. Diváci: 3500.
Omsk: Maracle - Guskov, Rjabykin, Tverdovskij, Bondarev, Panov, Gusev, Nikitin - Sušinskij (41. Nazarov), Prokopjev, Zatonskij - Jágr, Kaljužnyj, Popov - Kovalenko, Kurjanov, Bednář - Subbotin, Chacej, Perežogin. Trenéři: Bělousov a Šastin.
Trenčín: Hála (10. Kompas) - Mikuš, Janík, Kudlubiak, Bombic, Hriňa, Zápotočný, Heš, Ivičič - Fabuš, Demitra, Pardavý - Němec, Koňa, Zlocha - Šafařík, Lezo, Melichárek - Sivák, Ölvecký, Lelkeš. Trenéři: Hiadlovský a Švehla.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice