Hlavní obsah

Hokejisté Zlína litovali zbytečných faulů

PETROHRAD

Při stejném počtu hráčů na ledě Zlín od Oulu neinkasoval, v početní výhodě však finský mistr kraloval. Hokejisté s logem Hamé na dresech mohli ve svém druhém vystoupení na turnaji evropských mistrů v Petrohradu jen litovat zbytečných faulů, upřímně ale přiznávali, že soupeř byl nad jejich síly.

Článek

"Neměli jsme mít tolik vyloučených. Bohužel jsme nebyli tak rychlí jako Oulu a nedokázali ani tolik dohrávat souboje. Protivník nás předčil hlavně pohybem a uměli si taky lépe pokrýt prostor před vlastní brankou. Při hře pět na pět jsme ještě stíhali, ale v přesilovkách byl ten rozdíl zcela markantní. Byl to prostě jiný styl hokeje, smrtící byl pak asi ten třetí gól do šatny, pět vteřin před druhou pauzou," litoval autor jediné zlínské branky Jaroslav Balaštík.

Především za nedovolené zákroky hokejkou chodili zlínští hráči na trestnou lavici. "Nejsme z extraligy zvyklí na tak přísné posuzování zákroků a taky se nám nestává, že bychom devětkrát hráli v oslabení. Finové si v přesilovkách hodně věřili, my naopak dělali individuální chyby," tvrdil Martin Erat, než si začal v šatně balit věci.

"Soupeř byl v přesilovkách efektivnější, sehrál je lépe než my. Klíčovým okamžikem byl závěr druhé části, kdy jsme dvě oslabení po sobě skoro ubránili, těsně před jejich koncem ale nevyhodili puk a byly z toho góly," mrzelo Petra Čajánka.

Domů poletí ještě před finále

Zlínské hráče také mrzelo, že nedokázali dát v zápase první gól. "Finům hra pět na tři hned v úvodu nabídla snadnou možnost ke skórování, potom se nemuseli nikam tlačit a už těžili jen z přesilovek," doplnil Čajánek.

Celé mužstvo už vědělo, že pro něj turnaj končí. "Znali jsme sílu Oulu, přesto jsme se chtěli o něco pokusit. Bylo až skličující, jak dokázal být soupeř rychlý i šikovný s pukem. Přesilovky mu šly, přes naši veškerou snahu dokázal bránící formaci přinutit k chybě," mrzelo i brankáře Igora Murína, jenž musel čelit 35 střelám.

Z Petrohradu odletí český mistr zřejmě ještě před finálovým zápasem, zlínští hráči ale považují Oulu za jednoho z favoritů turnaje. "Náš výkon nebyl stoprocentní, ale Finové hrají velmi účelně, proti nám téměř nechybovali a pro mě jsou vážným adeptem na prvenství," přiznal Erat. "Bylo to pro nás všechny hodně poučné," už jen doplnil Balaštík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články