Hlavní obsah

Hudler se vrací za moře, Detroit jej chce mít na očích

PRAHA

Jiří Hudler už v letošní sezóně hokejistům Vsetína nepomůže a neuskuteční se ani jeho probíraný odchod do Liberce. Jednadvacetiletého útočníka si totiž vyžádal jeho zaměstnavatel Detroit Red Wings a Hudler v neděli odletí zpátky za moře. Tam by měl dohrát sezónu na farmě v Grand Rapids, protože v NHL stále panuje výluka.

Foto: www.minorleaguenews.com

Hudler znovu oblékne dres Grand Rapids.

Článek

Hudler přišel do Česka začátkem prosince jen díky benevolenci zámořského klubu, aby mohl být nablízku svému vážně nemocnému otci. Po dvou zápasech si ale zlomil kotník a musel na operaci, kvůli níž vynechal měsíc. Po pauze se vrátil rychle do formy, původně měl zůstat doma až do konce sezóny, ovšem vedení Detroitu změnilo názor.

"Grand Rapids se po Jiřího odchodu dostali do špatné situace," vysvětlil rozhodnutí Detroitu asistent generálního manažera Red Wings Jim Nill. "Je to nesmírně šikovný hráč, a pro tým nebylo jednoduché se vypořádat s jeho neúčastí," dodal Nill, jenž společně s generálním manažerem Kenem Hollandem pečlivě sleduje všechny hráče Detroitu na farmě.

Hudler má tým vyvést z krize

Grand Rapids Griffins jsou momentálně až na osmém místě Západní konference nižší zámořské soutěže AHL. Tým je ve velké krizi, z posledních dvanácti zápasů se pouze jednou hráči radovali z vítězství. Hudler před návratem do Čech odehrál za farmářský tým 12 zápasů, ve kterých zaznamenal stejný počet bodů.

"Potřebujeme dát dohromady znovu co nejsilnější tým a uvidíme, zda se dostaví výsledky," nastínil novou strategii Nill s tím, že trenéři Danton Cole a Greg Ireland mají dál plnou důvěru. "Oni svoji práci dělají dobře. Zkoušeli všechno, co mohli, aby Griffins znovu vyhrávali," řekl na závěr.

Reklama

Související témata: