Hlavní obsah

Jágr vyhrál první polovinu Zlaté hokejky

PRAHA

Jaromír Jágr má nakročeno k rekordnímu šestému vítězství v anketě o Zlatou hokejku pro nejlepšího českého hokejistu roku. Kladenská hvězda, která momentálně hájí barvy Omsku v ruské superlize, vyhrála první polovinu soutěže. Jágr získal 153 bodů, což je o šestadvacet více než druhý Martin Ručinský z Litvínova.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jaromír Jágr v dresu Kladna.

Článek

Dvaatřicetiletý Jágr, který v úvodu sezóny bavil svými kousky české fanoušky a byl hlavním lákadlem extraligy, se na prvním místě hlasovacího lístku objevil jedenáctkrát. Pouze trenér národního týmu Vladimír Růžička jej vůbec nezařadil do elitní desítky. Na nejvyšším místě se objevili ještě dvakrát Ručinský a Martin Straka z Plzně, jednou Patrik Eliáš a Pavel Rosa.

Na rozdíl od minulých let se na žádném z tipů extraligových trenérů neobjevili výhradně hráči jejich týmů. V elitní desítce průběžného pořadí jsou jen dva hokejisté, kteří nehrají v extralize pouze díky výluce v NHL - Jaroslav Balaštík ze Zlína a pardubický Michal Mikeska.

Loňský vítěz ankety Robert Lang nedostal tentokrát ani hlas, neboť během výluky v kanadsko-americké soutěži nikde nehraje.

Slavnostní vyhlášení 37. ročníku ankety nakladatelství Olympia se uskuteční tradičně v srpnu v Karlových Varech. Do druhé části budou s trenéry hlasovat i vybraní hokejoví novináři.

Jágr naposledy získal Zlatou hokejku v roce 2002, kdy pátým vítězstvím vyrovnal rekord Dominika Haška.

Pořadí v polovině sezóny:
1. Jaromír Jágr (Kladno/Omsk)153 bodů
2. Martin Ručinský (Litvínov)127
3. Tomáš Kaberle (Kladno)125
4. Milan Hejduk (Pardubice)83
5. Jaroslav Balaštík (Zlín)73
6. David Výborný (Sparta Praha)63
7. Martin Straka (Plzeň)52
8. Michal Mikeska (Pardubice)38
9. Jan Bulis (Pardubice)27
10. Josef Vašíček (Slavia Praha)26

Reklama