Hlavní obsah

Hokejistům Budějovic se vzdaluje sen o extralize

PRAHA

Hokejisté Chomutova si podruhé v řadě vyšlápli na největšího favorita první hokejové ligy a po pondělní výhře v Českých Budějovicích porazili jihočeský tým i na domácím ledě. Chomutov tentokrát zvítězil 3:2 gólem v prodloužení a v semifinálové sérii se ujal vedení 2:1 na zápasy. Stejným poměrem vede ve druhé dvojici Ústí nad Labem nad Mladou Boleslaví.

Článek

Budějovičtí do zápasu v Chomutově vtrhli s elánem a v první třetině při přesilové hře překonali domácího gólmana Horčičku. Jenže Dvořákova branka nebyla uznána pro postavení Ference v brankovišti. Agilní hosté tak skóre zápasu otevřeli až na začátku druhé třetiny, kdy se rovněž v přesilovce prosadil Krstev.

Vyhrají ještě Budějovice sérii s Chomutovem?
Hlasujte v anketě na konci článku!

V polovině zápasu však za domácí srovnal Révay a v 46. minutě dokonce při hře čtyř domácích borců proti třem hostujícím dostal Chomutov do vedení Jíra. Tento stav málem vydržel až do konce, jenže v poslední minutě srovnal na 2:2 Prospal a rozhodnout muselo prodloužení. Necelých pět minut po jeho zahájení se do přečíslení dvou na jednoho dostal k puku po přihrávce od Maláta Mikšovic a překonal hostujícího gólmana.

Boleslav si vynutila další zápas

Necelé tři minuty dělily hokejisty Ústí nad Labem od postupu do finále první ligy. V dnešním třetím semifinálovém utkání v Mladé Boleslavi vedli od 10. minuty, ale v závěru během 56 sekund dvakrát inkasovali a prohráli 1:2. Série tak bude pokračovat na stejném místě ve čtvrtek.

Severočeši šli do vedení dokonce ve vlastním oslabení. Hodek si vyměnil puk s Barusem a střelou po ledě překonal Mensatora. Domácí pak hráli 92 sekund dvojnásobnou přesilovku, Sáblíka ale příliš neprověřili. Ve druhé části naopak hráli pět proti třem hosté, ani oni se však střelecky neprosadili. Výhodu měli více než dvě minuty, ale skvělý Mensator už puk za svá záda nepustil.

V závěrečné části měli více ze hry boleslavští hokejisté, prosadit se však dlouho nedokázali. Nejprve neuspěl Metlička a po něm dopadl stejně dvakrát Kameš. Až v 58. minutě se domácí přece jen dočkali, když uplatnili důraz před brankou a po Kubinčákově přihrávce skóroval zblízka Říha. O necelou minutu později pak otočil výsledek Nouza, jenž protlačil puk do ústecké sítě,

Semifinále play-off první hokejové ligy - 3. zápasy:
KLH CHOMUTOV - ČESKÉ BUDĚJOVICE 3:2 po prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Branky: 30. Révay, 46. Jíra, 65. Mikšovic - 21. Krstev, 59. Prospal.
Stav série: 2:1.
BK MLADÁ BOLESLAV - HC SLOVAN ÚSTEČTÍ LVI 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Branky: 58. Říha, 59. Havel - 10. Hodek.
Stav série: 1:2.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko