Hlavní obsah

Rozhodčí našemu postupu nezabrání, burcuje Dvořák

PRAHA

Nečekaně hodně práce mají hokejisté Českých Budějovic s postupem do finále první ligy. Hlavní favorit druhé nejvyšší soutěže odvrátil ve čtvrtek v Chomutově hrozbu senzačního vyřazení, ale vyhráno ještě nemá. K postupu musí houževnatého severočeského soupeře porazit i v rozhodujícím pátém sobotním zápasu. Tíha odpovědnosti bude ležet i na jedné z hlavních hvězd týmu Radku Dvořákovi.

Článek

On, stejně jako nejproduktivnější hráč mužstva Václav Prospal, se musí v play off vyrovnat se zvýšenou pozorností soupeřových hráčů. Často i na hranici či za hranicí pravidel.

"Celou sérii hrají na mě i na Vencu dost natěsno, je těžké se proti tomu prosadit. Kdyby se k tomu rozhodčí postavili lépe, možná by si dovolovali méně," uvedl Dvořák v rozhovoru s novináři po čtvrtém zápase série.

Kdo postoupí do finále 1. ligy?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Jedna z šesti zámořských posil Českých Budějovic se v play off hodně hlasitě vyjadřuje ke kvalitě sudích. Dvořákovi vadí řada chyb, kterých se dopouštějí, a jejich nízká kvalita. "Asi se tím bude muset někdo zabývat. Už to hraničí s tím, že to není hokej, a strašně mu to ubližuje. Rozhodčí jsou úplně někde jinde, nechtějí si připouštět vlastní chyby a myslí si, že spasili svět. Pár lidí by se nad tím mělo zamyslet," vzkázal dvojnásobný mistr světa svazovým funkcionářům.

Dvořák si je však vědom, že v dalších zápasech play off se výkony rozhodčích asi nezmění. "Musíme se přes to přenést. Rozhodčí jsou, jací jsou. Čeká nás důležitý zápas doma, který musíme vyhrát a postoupit do finále," burcuje reprezentační útočník spoluhráče.

Jihočechům by psychicky mohla pomoci i čtvrteční výhra v prodloužení. Před jeho začátkem na tom přitom nebyli nejlépe. Případný gól Chomutova či přesnější muška v samostatných nájezdech by totiž pro ně znamenala předčasný a hodně nečekaný konec sezóny.

Takové vítězství se vždy cení

"Doufám, že nám pomůže. Už před zápasem jsme věděli, že to nebude lehké. Takové vítězství se vždy cení. Zranění hráči se nyní dají dohromady a věřím, že uspějeme," poukázal Dvořák na řadu zdravotních problémů, které trápí českobudějovické hráče.

Hlavní favorit se však musí lépe vyrovnat s nepříjemným herním stylem Chomutova. "Hrají dobře v obraně. Bojují, hrají srdcem. Není to takové, jak bychom si představovali, ale musíme se s tím vyrovnat," řekl Dvořák.

Osobně prý již před začátkem play off čekal, že Budějovice nečeká nic jednoduchého. I přesto, že základní část první ligy Jihočeši suverénně vyhráli. "Nesmíme se dohadovat s rozhodčími, zachovat klidnou hlavu a hrát jako tým. Nyní máme výhodu domácího prostředí, ale to až tolik neznamená. Doma jsme jednou prohráli, stejně jako oni," dodal Dvořák.

Zda to českobudějovické mužstvo, plné zkušených hráčů s reprezentačními zkušenostmi, zvládne, se ukáže v sobotu. Rozhodující bitva o finále začne v Budvar Areně v 17:00.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články