Hlavní obsah

Farmářský klub Buffala bude hrát na modrém ledě

ROCHESTER (USA)

Hokejisté Rochesteru odehrají dva zápasy v nižší zámořské soutěži AHL na neobvyklém světle modrém ledě. Klubu Buffalo Sabres povolilo na jeho žádost tuto výjimku pro farmářský tým Americans vedení NHL i AHL. Neobvyklý zážitek nabídne Rochester svým fanouškům v neděli 20. března v duelu proti Clevelandu a o čtrnáct dnů později proti St. John's.

Foto: www.buffalonews.com

Pracovník Rochesteru připravuje ledovou plochu pro hokejový zápas.

Článek

"S myšlenkou jinak barevného ledu přišla jako první NHL, a proto jsme ji požádali o povolení. Myslíme, že to bude lepší pro televizní přenosy a také bude lépe vidět letící puk," řekl zástupce managementu Buffala Larry Quinn. "Myslím, že pro fanoušky to bude příjemná změna, od modré barvy totiž nebolí tolik oči jako od bílé," dodal.

Líbil by se vám hokej na modrém ledě?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Přechod z klasického ledu na světle modrý změní i zbarvení čar. Tradiční modré čáry budou v Rochesteru na tyto dva zápasy oranžové, střední červenou nahradí tmavě modrá a kruhy pro vhazování budou rovněž oranžové. Branková čára i brankoviště zůstanou v klasickém červeném provedení.

Modrý led je v hokeji novinkou, i když některá mužstva nižších zámořských soutěží už experimenty s barevným ledem zkoušela. Jedno mužstvo neváhalo při svátku svatého Valentýna zbarvit ledovou plochu na růžovo, jinde zase zažili zelený led při oslavách irského svátku svatého Patricka.

Modrý led v Rochesteru si mohou na vlastní kůži vyzkoušet i dva čeští hokejisté. V Rochesteru působí útočník Jiří Novotný a za nedělního soupeře z Clevelandu nastupuje Tomáš Plíhal.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články