Hlavní obsah

Č. Budějovice porazily Ústí a postoupily do baráže

PRAHA

Soupeři hokejistů Jihlavy v extraligové baráži budou hráči Českých Budějovic. Jihočeši porazili ve třetím finále play off první ligy celek Ústí nad Labem 3:0 a vyhráli druhou nejvyšší soutěž. Budějovičtí tak na rozdíl od semifinále, kde jim srdnatě vzdoroval Chomutov, prošli další fází soutěže v minimálním počtu zápasů.

Článek

Ústečtí se sice v prvním domácím utkání ve finálové sérii snažili zkomplikovat favoritovi cestu do baráže, ale od začátku naráželi na výborného brankáře Turka. Gólmana Calgary a jedné z posil z NHL nedokázali překonat ani v přesilových hrách. Nejblíže k tomu měl v desáté minutě Jankových, který však v dobré příležitosti minul puk.

Kdo vyhraje baráž o extraligu?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Šance ale měli i hosté. Ve 12. minutě trefil za obranou zapomenutý Prospal tyč, proti Kropáčovi se zase vyznamenal brankář Sáblík. Přesto se Českobudějovičtí dostali ještě v první třetině do vedení. V dalším rychlém přečíslení se totiž již Prospal nemýlil a potvrdil pozici nejproduktivnějšího hráče soutěže. Severočeši se ale nevzdávali, a přestože na nich byl vidět respekt ze silného soupeře, mohli vyrovnat. Bakus však nedosáhl na puk, proti Buďovi se vyznamenal Turek.

Své umění ale předvedl i na druhé straně Sáblík. Poradil si s Havelkovým pokusem a ve 35. minutě chytil Prospalovi i trestné střílení nařízené za Šaffrův faul na Hřebejka. Devětatřicet vteřin před koncem druhého dějství se ale hosté dočkali. Přesilovku čtyři na tři využil Dvořák.

Ústečtí Lvi i nadále bojovali a snažili se zápas zdramatizovat. Překonat Turka se jim ale nedařilo ani v početní výhodě. Pět minut před koncem se při jedné z nich rozhodl kouč Hynek riskovat, poslal na led místo Sáblíka šestého hráče, ale nevyplatilo se mu to. Po pár vteřinách totiž získal puk Prospal a střelou přes celé hřiště bezpečně trefil prázdnou branku. Barážová série hraná na čtyři vítězství startuje v pátek a v sobotu na ledě jihlavské Dukly.

Slovan Ústí nad Labem - České Budějovice 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Prospal (Hřebejk), 40. Dvořák (Krstev), 56. Prospal. Rozhodčí: Florián, Blecha - Dřínovský, Klein. Vyloučení: 8:10. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6500 (vyprodáno). Konečný stav série: 0:3.
Ústí nad Labem: Sáblík - Drábek, Štěpánek, Jan Kudrna, Kočí, Klobouček, Mazanec, Vála - Jankových, T. Sýkora, Šaffer - Fink, Pazourek, Švík - Buďa, Koudelka, Přeučil - Hodek, Pavlič, Barus. Trenéři: Hynek a Borůvka.
České Budějovice: Turek - Martínek, Krstev, Mucha, Neckář, Gřegořek, Gýna - Dvořák, Prospal, Hřebejk - Kropáč, Brabenec, Rob - Šimánek, Hanzal, Havelka - Bělohlav, Musil, Sailer. Trenéři: Jandač a Kupka.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Česko - Rakousko dnes 17 : 10
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín