Hlavní obsah

Slovan porazil i napodruhé Trenčín

PRAHA

Hokejisté Slovanu Bratislava vyhráli v semifinále slovenské ligy nad Duklou Trenčín i druhé utkání a v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy vedou 2:0. Svěřenci trenéra Říhy zdolali soupeře v dramatickém souboji 5:3, výborným výkonem se v brance Slovanu opět blýskl český gólman Libor Barta.

Článek

Oba týmy ve středu pozorně bránily a domácí se ujali vedení až těsně před koncem první třetiny, kdy Cíger využil přesilovku. Po přestávce ale hosté odpověděli dvěma trefami v průběhu 40 sekund. Ještě ve druhé třetině se Slovan znovu vrátil do vedení, které mu několika výbornými zákroky pomohl udržet Barta.

Pardavý ale ve třetí třetině svým druhým gólem znovu vyrovnal, a když Slovan nedokázal využít ani přesilovku, vypadalo to, že se bude prodlužovat. Dvě minuty před koncem se ovšem druhým gólem blýskl i domácí Junas a devět sekund před závěrečnou sirénou zpečetil vítězství Bartek.

Slovensko, semifinále - 2. zápas
Slovan Bratislava - Dukla Trenčín 5:3 (1:0, 2:2, 2:1)
Branky: 30. a 58. Junas, 20. Cíger, 38. Šatan, 60. Bartek - 23. a 48. Pardavý, 23. Gáborík. Rozhodčí: R. Lauff, Ország - Halecký, Mášik. Vyloučení: 5:9, navíc Bartek a Šatan oba 10 min. - Mezei 10 min., Zápotočný 5 min. a do konce utkání. Využití: 4:0. Diváci: 8350 (vyprodáno). Stav série: 2:0.

Tenkrát přiblížil Kärpätu semifinále

Už jen jedno vítězství dělí hokejisty Kärpätu Oulu od postupu do semifinále finské ligy. Hrdinou dnešního čtvrtého čtvrtfinálového utkání na ledě Tappary Tampere byl Petr Tenkrát, který k vítězství 5:1 přispěl gólem a asistencí a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Další český útočník Viktor Ujčík přispěl k výhře jednou přihrávkou.

V sérii mezi TPS Turku a Hämeenlinnou je po čtyřech zápasech stav vyrovnaný 2:2. K postupu jsou potřeba čtyři vítězství.

Finsko, čtvrtfinále - 4. zápasy
Tappara Tampere - Kärpät Oulu 1:5 (za hosty Tenkrát 1+1, Ujčík 0+1) - stav série 1:3, TPS Turku - Hämeenlinna 3:2 - stav série 2:2.

Reklama

Související témata: