Hlavní obsah

Rusové jsou před MS bez trenéra, Biljaletdinov tým nepovede

PRAHA

Měsíc před začátkem mistrovství světa jsou ruští hokejisté bez trenéra. Zinatulja Biljaletdinov nečekaně oznámil, že sbornou na šampionátu ve Vídni a Innsbrucku nepovede. "Byli jsme domluveni pouze na tom, že povedu mužstvo na Světovém poháru," řekl Biljaletdinov deníku Sovětskij sport.

Foto: ČTK/Otto Ballon Mierny

Ruská sborná je před MS bez trenéra - ilustrační foto.

Článek

Připustil, že poté s prezidentem ruského svazu Alexandrem Stěblinem jednal i o svém angažmá u mužstva na světovém šampionátu, ale závazně se prý nedohodli. "Takže vlastně u týmu ani nekončím," řekl bývalý vynikající obránce.

Biljaletdinov vedl sbornou i na prosincovém turnaji Rosno v Moskvě, jinak se věnoval práci v Kazani, kterou v průběhu ročníku převzal. Ruský národní tým na zbývajících dvou akcích série Euro Hockey Tour koučovali Vladimír Jurzinov starší a Vladimír Pljuščev, kteří by mohli působit i na šampionátu.

Stěblin v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Svoboda pouze uvedl, že vedení svazu situaci vyřeší do týdne. "Nic jednoduchého to ale nebude," řekl Stěblin.

Biljaletdinovo rozhodnutí nevést tým má pro ruský hokej i pozitivní dopad. Jedna z největších hvězd superligy Ilja Kovalčuk oznámil, že v tomto případě hodlá na šampionátu hrát. Pod vedením kouče, s nímž si v Kazani nepadl do oka, odmítal do Rakouska jet.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články