Hlavní obsah

Hokejové mladíky čekají mistři světa z Ruska

PLZEŇ

Klíčový zápas mistrovství světa do osmnácti čeká ve čtvrtek večer české hokejisty. Pokud s ruskými úřadujícími mistry světa prohrají, jejich výkony ze základní skupiny budou zapomenuty, vítězství je naopak posune mezi nejlepší čtyři týmy světa. O jejich osudu se bude od 19 hodin rozhodovat v Plzni.

Článek

Moc nechybělo a mohli se dnes večer v klidu připravovat na zítřejší semifinále. Jenže v klíčovém duelu s Američany neudrželi dvoubrankové vedení a po výhře 4:3 prvenství ve skupině B ukořistili hráči USA. Soupeře pro český tým určovalo až skóre v minitabulce skupiny A. Kanada, Švédsko i Rusko totiž měly stejnou vzájemnou bilanci a rozdíl branek poslal rovnou do semifinále Kanaďany.

Vyřadí čeští junioři silné Rusko?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Švédové skončili druzí a o semifinále se dnes od 15 hodin utkají se Slováky, ruský tým narazí na domácí výběr. "Já bych bral nejradši Kanaďany," překvapil brankář Ondřej Pavelec, zatím největší hvězda českého týmu. Zámořské výběry patří v této věkové kategorii vždy k největším favoritům.

Na minulém šampionátu v Bělorusku je ale o zlato připravili právě Rusové. "Je to velice těžký soupeř, ale máme s nimi aktivní bilanci," tvrdil reprezentační kouč Břetislav Kopřiva.

Jeho svěřenci včera dopoledne trénovali, odpoledne se věnovali relaxaci. "Kluci byli po porážce skleslí, potřebovali si trochu odpočinout," říkal Kopřiva. "Musíme trochu zapracovat na obraně a hlavně se nesmíme zase nechat vybláznit," připomněl předčasnou herní euforii z duelu se Spojenými státy.

K dispozici má kompletní kádr včetně Kudělky, jenž byl v utkání s USA naražen na mantinel a na střídačku ho doprovázeli spoluhráči.

Reklama

Související témata: