Hlavní obsah

Hokejový talent Crosby by mohl hrát v Evropě

PRAHA

Profesionální kariéru mezi dospělými by mohl největší hokejový talent posledních let, sedmnáctiletý Sidney Crosby, začít v Evropě. Případnému angažmá na starém kontinentu by se však kanadský útočník nebránil pouze v případě, že nezačne ani následující ročník NHL. O své další budoucnosti by každopádně chtěl mít jasno začátkem června.

Foto: www.crosby87.com

Sidney Crosby v dresu Rimouski Oceanic.

Článek

Crosbyho agent Pat Brisson řekl pro deník New York Times, že už má za sebou několik neformálních rozhovorů s hokejovými týmy ze Švédska, Švýcarska a Ruska. Tam by mohl poslední juniorský mistr světa zakotvit, pokud nezačne ani příští ročník kanadskoamerické NHL.

Zahraje si na olympiádě?

"Neřekl jsem, že Sidney půjde najisto do Evropy, je to jen jedna z variant," prohlásil Brisson. "Je pochopitelné, že se o něj evropské týmy zajímají. Ale zatím není jasné, jak to bude s NHL, což je Sidneyho priorita. Více jasno budeme mít během měsíce a půl, kdy bychom chtěli učinit klíčové rozhodnutí," dodal Brisson s tím, že když se neuzavře nová kolektivní smlouva, bude pro Crosbyho výhodnější hrát mimo Severní Ameriku.

Brisson ale zároveň přiznal, že o Crosbyho budoucnosti jednal také s týmy z nižší soutěže AHL. Osobně ale nepovažuje za pravděpodobné, že by se jeho svěřenec v této soutěži objevil. Naproti tomu si je jistý, že by Crosby neměl chybět ve výběru Kanady pro olympijské hry v Turíně 2006.

Crosby věří, že NHL příští rok bude

Sedmnáctiletý Crosby je pokládán za největší talent světového hokeje a očekávanou jedničkou případného draftu NHL. V současnosti působí v quebecké juniorské lize (QMJHL), kde bojuje s týmem Rimouski v play-off. Po základní části soutěže získal pět individuálních trofejí - pro nejužitečnějšího hráče, nejlepšího ofenzivního hráče, nejproduktivnějšího hráče, nejtalentovanějšího hráče a největší osobnost QMJHL.

"Mým snem je co nejdříve hrát v NHL, to je můj jasný cíl," tvrdí Crosby. "Pokud to nebude možné, těžko s tím mohu něco dělat. Jsem ale přesvědčený, že výluka nepotrvá i další rok. Vždyť hráči chtějí znovu hrát a fanoušci chtějí zase vidět špičkový hokej," prohlásil.

Reklama

Související témata:
  3 : 1 Třinec - Pardubice 3 : 1 34. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  1 : 0 Rakousko - Česko 1 : 0 17. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články